Тази седмица започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с

...
Тази седмица започват преговорите за съставяне на редовен кабинет с
Коментари Харесай

ГОРЕЩА НОВИНА: Форматът на преговорите за ново правителство е ясен!Стартът е във вторник

Тази седмица стартират договарянията за сформиране на постоянен кабинет с мандата на " Продължаваме промяната ". Те ще се проведат в експертен формат. Стартът на договарянията е плануван за вторник, 23 ноември.

Тогава специалисти, излъчени от групировката победител на парламентарния избор на 14 ноември - " Продължаваме промяната ", ще се срещнат с специалисти на поканените политически сили - Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и " Демократична България ". Всяка групировка ще бъде показана с по трима специалисти в общо 18 групи за разискване на секторни политики и разработване на управническа стратегия. Официалният старт на преговорния развой беше разгласен през вчерашния ден от съпредседателя на Политическа партия Асен Василев.

" Вторник, както сме се разбрали с другите партии. Започваме да работим детайлно по този начин, че да създадем явен, съответен, прецизен проект по какъв начин ще създадем България едно доста по хубаво място за живот през идващите четири години ". Председателят на Българска социалистическа партия в оставка Корнелия Нинова посочи, че задачата е цялостен мандат на бъдещия кабинет.

" От първите ни диалози до последния сме възнамерявали четиригодишен мандат и по този начин сме си залагали политиките и целите ". Засега не са обсъждани имена на министри, твърдят представители на четирите договарящи обединения. След като се реализира консенсус по програмата, ще бъде подписано съдружно съглашение.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР