Тази седмица за първи път в докладите на руското министерство

...
Тази седмица за първи път в докладите на руското министерство
Коментари Харесай

Как могат да бъдат използвани балони във войната на Русия срещу Украйна

Тази седмица за първи път в отчетите на съветското министерство на защитата започнаха да се загатват балони , които Украйна сякаш изстрелва към Русия.

Последното споменаване беше в четвъртък сутринта - съгласно съветското министерство на защитата над Воронежска област са били свалени три дребни балона.

Ден преди този момент губернаторът на Брянска област Александър Богомаз сподели, че съветските сили за противовъздушна защита, които се допуска, че е трябвало да бъдат употребявани за удари.

Преди година Русия изстреля балони против Украйна , само че украинските военни се пробваха да не ги смъкват Според украинците съветските военни изстреляха балони по време на ракетни офанзиви, с цел да отклонят вниманието на украинската противовъздушна защита и да ги принудят да употребяват ракети против тях.

Към балоните бяха прикрепени така наречен ъглови рефлектори - железни части със специфична форма, които имитираха въздушни цели. " Врагът желае да изразходваме нашите сили и средства, по-специално зенитно-ракетните сили, за тези рефлектори, които не костват нищо ", сподели Юрий Игнат, който беше тогава представител на Военновъздушни сили на украинските въоръжени сили.

В същото време украинските военни обявиха, че са се научили да разграничават балоните от ракетите - и най-малко в два случая примамките са били свалени с огнестрелно оръжие.

В момента Украйна не разяснява изказванията на съветското министерство на защитата за потреблението на балони, тъй че е мъчно да се удостовери фактът на изстрелването и да се откри задачата, за която те биха могли да бъдат изстреляни.
 Поредна нощ на Противовъздушна отбрана паника в Украйна
Поредна нощ на Противовъздушна отбрана паника в Украйна

Белгород още веднъж е атакуван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР