Тази седмица във Финландия паспортите официално станаха цифрови.В рамките на

...
Тази седмица във Финландия паспортите официално станаха цифрови.В рамките на
Коментари Харесай

Европейска страна издаде дигитални паспорти

Тази седмица във Финландия паспортите публично станаха цифрови.

В рамките на пилотна програмана пътуващите на определени полети ще бъде позволено бързо да минават през граничнияконтрол, употребявайки цифрови идентификационни данни за пътешестване (DTC), вместо да чакат на опашка, с цел да покажат паспортите си, разгласи финландската гранична работа, представена от.

За да вземат участие в програмата, те би трябвало да се записват авансово като доброволци и по-късно могат да я употребяват както при тръгване, по този начин и при идване на летището в Хелзинки.

За първи път в международен мащабцифров паспорт ще бъде признат „ вреална среда на граничен надзор “, оповестява T+L.

Въпреки че цифровият паспорт ще помогне на пасажерите да се движат бързо през летището, той изисква да му бъде отдадено известно време преди полета.

Заинтересованите доброволци би трябвало да изтеглят приложението FIN DTC Pilot от Apple App Store или Гугъл Play, като се уверят, че функционалността за заключване на екрана на телефона им е задействана посредством PIN, лицево различаване или пръстов отпечатък преди инсталиране.

Преди първия си полет те би трябвало да се записват във финландската полиция, като носят своите годни паспорти, с цел да бъдат употребявани за основаване на DTC.

За да вземат участие в тестовия план на Finnair, финландската полиция и националната летищна компания Finavia, пътуващите би трябвало да са финландски жители, летящи сFinnair до една от тридестинации в Обединеното кралство: Лондон, Единбург или Манчестър.

Ще им бъде направена и фотография за лицево различаване. Те също по този начин ще би трябвало да подпишат формуляр за единодушие, както и да изпращатданните сипрез приложението от 36 до 4 часа преди всеки полет.

След като тези стъпки бъдат отметнати, пътуващите могат да употребяват DTC на летището в Хелзинки, когато напущат страната посредством линия за граничен надзор 21, както и когато се връщат посредством линия 19.

Там те би трябвало да слагат паспорта си на четеца, до момента в който граничната защита ревизира фотосите им. Доброволците по програмата ще би трябвало да следват инструкциите на локалните управляващи в Обединеното кралство.

„ DTC е цифрова версия на физически паспорт и е също толкоз надеждна “, се споделя в изказване на финландската гранична защита. „ Позволява гладко и бързо прекосяване на границата без компромис със сигурността. “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР