Тази седмица в Русе пристига малкият хидрографски кораб на Агенцията

...
Тази седмица в Русе пристига малкият хидрографски кораб на Агенцията
Коментари Харесай

Вече е готов малкият хидрографски кораб на Агенцията за проучаване на река Дунав

Тази седмица в Русе идва дребният хидрографски транспортен съд на Агенцията за изследване и поддържане на река Дунав. Във Варна към този момент завършват заводските тествания на плавателния съд. Той ще попълни флота на организацията, защото тя има кораби на над 70 години.

Русе

Новият кораб ще работи паралелно с другото попълнение във флота на Агенцията - катамаранът " Дунав 1 ". Той размени деец, който навърши 77 години.
Павлин Цонев-директор на Агенцията за изследване на плавателния път по Дунав
„ Ще бъдат направени тестванията, които сме планували и образованието на личния състав. ”
Агенцията продължава и със строителството на третия й нов съд, който ще работи в българския сектор и ще маркира плавателния път. Едновременно с него своите функционалности ще продължи да извършва и 40-годишният хидрографски транспортен съд „ Вит ”.
Павлин Цонев-директор на Агенцията за изследване на плавателния път по Дунав
„ Започваме изработването на обособените възли, сглобяването на корпуса и доставката на оборудването, както сме планували в план-графика. Той ще направи по този начин, че Агенцията да има доста по-голяма действеност през летния интервал, през зимата, когато се постанова събирането на навигационните знаци. По този метод ще можем да реагираме извънредно бързо за решение на неотложните навигационни проблеми.В взаимозависимост от обстановката и двата кораба ще работят по едно и също време. На единия ще се разпореждат функционалности по поддържане на маркировката, другият транспортен съд аз планувам да прави по-активна подготовка и поддържане на бреговите навигационни знаци, защото те са в целия 500-километров сектор на реката. ”
Корабът за маркиране на речния плавателен път в българо-румънския сектор от Дунав коства малко над 5 милиона лв.. Той ще е подготвен до края на 2018-а година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР