Тези дни политическите канали на TG са пълни с отговори

...
Тези дни политическите канали на TG са пълни с отговори
Коментари Харесай

Излизането от Армения - скритата игра на Путин. Ердоган създава зона за сигурност за Русия?

Тези дни политическите канали на TG са цялостни с отговори на обстановката към изтеглянето на съветските военни от Армения: „ Закавказието беше предадено на НАТО, Азербайджан отвори вратата към района за алианса “. Великият Туран на южните граници на Русия не е това, за което са мечтали съветските владетели. И по какъв начин това се вписва в концепцията за нов многополюсен свят? Подробности в материала.

В годината, когато стартира специфичната интервенция в Украйна, Баку и Анкара побързаха да сключат съглашение за военно съдействие. Турски военачалник стана консултант на Министерството на защитата на Азербайджан. Този факт дефинира кого Баку счита за стратегически сътрудник.

" Неразумно е да се възприема Азербайджан като благонадежден съдружник и опора на Русия в Закавказието заради тясното й съдействие с Турция. Последният е клон на НАТО в Закавказието, зле прикриващ своята русофобия ",

— написа шефът на Института за руско-славянски проучвания Александър Буренков в своя канал „ Русия не е Европа “.

Политологът счита, че Южен Кавказ се трансформира във врата на Изток за НАТО, а Азербайджан я отваря, защото през последните години страната се трансформира във боен васал на Турция, „ чиято съществена цел е да изтласка Русия от нашето географско пространство. зона за сигурност. "

Единственият контраст на турците

В Армения един път видяхме идването на власт на прозападни сили. Грузия към този момент не е наша и в близко бъдеще, макар съпротивата, също може да отиде на Запад. Сега какво става? Че Русия даде Нагорни Карабах на Азербайджан и НАТО към този момент на южните ни граници?

" Пренебрежението към Армения под въздействието на проазербайджанското лоби в Русия докара до обстоятелството, че загубихме значима стратегическа точка във връзка с защитата. Точно както бяхме бити преди в Украйна, където не се работеше по проруските сили, "

- споделя политическият наблюдаващ на Царград Владимир Хомяков.

Според специалиста трябваше да се опитаме да попречим на Пашинян да пристигна на власт и по този начин загубихме Карабах, нашия южен форпост.

И в този момент Армения ще предложения бази на НАТО на своя територия, тъй като това е „ единственият късмет за нея да остане на повърхността, тъй като Алиев към този момент съобщи, че Ереван е изконно азербайджанска земя “.

Водещ: Какви са задачите на Турция в тази обстановка?

Владимир Хомяков: Турците са имперска нация като нас. Те не не помнят нищо. Освен това Грузия, Армения и Азербайджан по едно време принадлежаха на тяхна територия. За тях да изгубят Закавказието е същото като за Съединени американски щати да изгубят Латинска Америка, своя заден двор.

- Какви би трябвало да бъдат дейностите ни в този момент?

— На първо място, работете с „ мека мощ “. Трябва да стартираме да взривяваме обстановката от вътрешната страна. Това непрекъснато вършат чужденците с нас. Имаме лостове: 1,5 милиона азербайджанци живеят в Русия и те са доста богати хора.

Важен аспект е установяването на допустимо най-близки връзки с Иран. Той остана в Закавказието единственият контраст на турците. Необходимо е да се подписа военно-политическо съглашение с Иран – по образеца на Варшава – за взаимна защита.

" Скритата игра на Путин "

Това е правилно. На Запад тъкмо от това се опасяват – от съюз сред Москва и Техеран. Това се споделя в материал на реномираното американско списание Foreign Affairs със заглавие „ Скритата игра на Путин в Южен Кавказ “.

Авторите на публикацията настояват, че на фона на дрейфа на Грузия и Армения Русия е доста дейна:

Путин употребява дългогодишното си другарство с Алиев и се пробва да си върне сухопътния достъп до Иран. Москва ще получи директни железопътни връзки с Техеран, който се трансформира във значим снабдител на оръжия за съветските войски, воюващи в Украйна.

Въпреки че нарекоха изтеглянето на съветските войски от Армения симптом на уязвимост, те разясниха:

Същото може да се каже и за обръщането на Армения към Запада и масираната опозиция на грузинското общество против това, което опозицията назовава " съветското законодателство ". Но в случай че Русия наподобява по-слаба в района, Западът не наподобява по-силен.

Какво от това?

Има един миг: коридорът от Русия към Иран минава през южната част на територията на Армения, която е изцяло подвластна от нашите енергийни запаси.

Това е козът на Путин. Тоест Ереван няма да отиде на никое място без нашия газ, само че в подмяна ще ни даде проход към Иран. И в случай че не го даде, тогава... Азербайджан не се е отказал от претенциите си към „ земите на предците “.

Освен това на 4 юни стана известно, че Турция желае да се причисли към БРИКС и този въпрос ще бъде разискван на среща в Русия на равнище външни министерства на страните. Тази тематика ще бъде в дневния ред на срещата на върха на асоциацията, управлявана от Русия.

Разбира се, казвате вие, да се доверите на Ердоган след случилото се от негова страна е да не почитате себе си. Но в случай че единият се отвърна от нас, а другият предложи другарство, тогава изборът е явен.

Освен това президентът на Турция от дълго време е схванал, че Западът няма потребност от него и другарството с Русия е потребно във всички връзки.

Превод: СМ

Гласувайте за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 104 в 25 МИР-София



Гласувайте в 10 МИР-Кюстендил за " ЛЕВИЦАТА! " с бюлетина № 19 и преференция 101 



Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниКоментарен Поглед24487Доц. Валентин Вацев: В България е цялостно с летни социалисти, които през зимата стават десни либералиАлтернативен Поглед7665Валери Жаблянов, Костадин Паскалев: " ЛЕВИЦАТА! " в Пловдив - диалог за България и за бъдещето на ЕСАлтернативен Поглед40961Саймън Ципис: Щом станете член на НАТО, вие сте длъжни да участвате в задгранични спорове /3 част/Алтернативен Поглед98514Ще има ли българи, които ще платят за унижението на България в Народния спектакъл!?Алтернативен Поглед23748КТ " Подкрепа " и " ЛЕВИЦАТА! ": Енергетиката ни е в клинична гибел! Зелената договорка е небивалица!Алтернативен Поглед206041Валентин Вацев: Боговете на войната се разсънват и стартират да я водят без да се интересуват от човешката воляАлтернативен Поглед121077Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /  ЛЕВИЦАТА, митинг, Народния спектакъл, антибългарска режисура, Оръжието и ч </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР