Тази седмица стана ясно, че следващата игра от сериите Metro,

...
Тази седмица стана ясно, че следващата игра от сериите Metro,
Коментари Харесай

Глуховски не харесва това, че Exodus няма да е в Steam

Тази седмица стана ясно, че идната игра от сериите Metro, Exodus, няма да се продава в Steam, а в новооткрития цифров магазин на Epic Games. Решението изненада мнозина и разгневи други, защото Steam към този момент приемаше предварителни поръчки за Exodus. Те ще бъдат изпълнени, само че бутона за предварителна поръчка бе деактивиран. Ходът беше подложен на критика освен от геймърите, само че и от самите Valve, които нарекоха решението „ непочтено “. Изглежда има и друга значима страна, която не е удовлетворена от смяната.

Става дума за Дмитрий Глуховски, създателят на „ Метро “. Тези дни, той разгласява коментар по тематиката в профила си в Instagram (публикацията е била отстранена скоро по-късно, само че преди този момент архивирана от консуматор на Reddit). Той разгласява изображение от играта, на което се вижда големия локомотив, с който героите ще пътуват в Exodus, с къс коментар: „ Изглежда парата не беше задоволителна за нашия парен трен. Изпускаме парата “, написа той, играейки си с думите и името на магазина. На последвал коментар на консуматор, който го упреква за решението, Глуховски дава отговор: „ Не, аз заставам в профил и го виждам по какъв начин бива убивана (поредицата -б.а.) “.

Отново тази седмица се разбра и кой е виновникът за това решение. Изглежда, че той е взето на най-горно равнище – Koch Media, притежателите на издателя на игровите серии Metro, Deep Siler. Това беше разкрито от THQ Nordic, които получиха Koch през февруари предходната година. В любопитно развиване на нещата, представител на THQ разкрива пред Variety чия отговорност е решението, добавяйки, че действително те биха желали да виждат игрите им да бъдат популяризирани към колкото се може повече обекти и магазини – с което по-скоро показват неодобрение от решението на Koch. Скоро след изявлението, материалът на Variety е освежен с ново публично изявление на THQ, с което заявяват цялостна поддръжка за решенито.

„ Твърдо имам вяра, че Deep Silver и Koch Media деликатно са обмислили приемуществата и минусите, опциите и рисковете с решението си да се придържат само към Epic Games Store. Решението им има цялостната ми поддръжка “, гласи формалното мнение на изпълнителният шеф на THQ Nordic Ларс Вингефорс.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР