Тази седмица ще се изиграят първите полуфинални срещи от турнира

...
Тази седмица ще се изиграят първите полуфинални срещи от турнира
Коментари Харесай

Според inbet.com: Малко голове в първите полуфинали за Купата

Тази седмица ще се изиграят първите полуфинални срещи от шампионата за Купата на България.

.

На тази фаза от шампионата, в която спечелилият се излъчва в два дуела, е разумно в първите мачове да няма прекалено много попадения и отборите да подхождат по-предпазливо. Тъкмо такива са упованията и на букмейкъра, който дава коефициент от 1,75 за „ под 2,5 гола “ на конфликта сред моряците и разградчани, против 2,12 за „ над 2,5 гола “.

Сходна е обстановката и за столичното дерби, в което ставката за „ под 2,5 гола “ е 1,79, а за 3 или повече попадения – 2,08.

Що се касае до спечелили в първите конфликти, дава преимущество на Лудогорец и ЦСКА 1948. Успех на орлите е оценен на 2,41, равенството на 3,45, а възможен успех на Черно море – на 3,36. И двата отбора са в отлична форма. Хората на Илиан Илиев са с пет поредни победи във всички шампионати, а селекцията на Ивайло Петев – с 6 следващи триумфа. Историята обаче е на страната на Лудогорец, който е в серия от 7 победи над този конкурент, като не е губил от него от тъкмо 4 години. Последният случай, в който варненци ликуваха, бе на 26 април 2019 година с 2:1 след два гола на Георги Илиев.

Не на последно място, би трябвало да отбележим, че наставникът на домакините няма да може да разчита на някои значими състезатели. Мазир Сула е осъден, а Цветомир Панов е с контузия. Шампионите ще са без Дени Групер, Симон Слуга, който всекидневно пази за Купата, както и дълготрайно контузените Рик Джонатан и Диниш Алмейда. При всички положения методът на Ивайло Петев за мача ще е любопитен, тъй като единствено след няколко дни Лудогорец гостува на ЦСКА в топ дербито от състезание, което може да се окаже решаващо за купата.

Както уточнихме, в другия полуфинал ЦСКА 1948 е считан за любимец от. Победа за гостите е оценена на 1,96, равенството на 3,73, а успех за железничарите – на 4,44. Причините за това са няколко. Първо, тимът на Тодор Янчев е в прелестна форма от пет мача без загуба, до момента в който червено-черните са по-колебливи – имат 3 победи и две загуби в предходните си пет дуела. Разликата сред двата отбора в шампионата е основна – 20 точки преднина за ЦСКА 1948, и надлежно трето против девето място.

Не на последно място, единствено преди месец и половина алените нанесоха едно от най-големите и срамни провали в новата история на Локомотив, побеждавайки го с 6:0 посред „ Надежда “. Железничарите нямат триумф против този конкурент в 11 конфликта, 7 от които публични.

И за двата мача има специфични оферти и повишени коефициенти, да вземем за пример за брой картони, корнери и други, които ще тестват знанията на футболните познавачи. Впечатление прави MEGABOOST предлагането за първи гол за Лудогорец в мача против Черно море, което е с повишен коефициент от 1,87 на 2,42. А за срещата сред Локо София и ЦСКА 1948, ставката Ивайло Чочев или Антонио Вутов да вкарат когато и да е е 2,59 вместо общоприетото 1,67.

Вълнението за феновете на играта през седмицата ще е огромно освен поради борбите по родните терени, само че и поради междинния кръг във Висшата лига на Англия. Две извънредно основни срещи се открояват в програмата, една от които може да дефинира бъдещия първенец.

В сряда Манчестър Сити посреща Арсенал в директна борба за върха, а в четвъртък Манчестър Юнайтед е посетител на Тотнъм в битката за Топ 4 и присъединяване в Шампионската лига.

Конкретно в мача сред жителите и топчиите, букмейкърът дава съществено преимущество на небесносините, като знак „ 1 “ е оценен на 1,56, Х – на 4,47, а 2-ка – на 5,40. Факт е, че Арсенал е с 10 следващи дуела без загуба в елита, само че последната бе тъкмо против Сити. Съставът на Пеп Гуардиола не е падал от този противник към този момент в 14 дуела за състезание, а артилеристите не са триумфирали над манчестърци във Висшата лига от 2015 година насам.

Доста по-изравнени наподобяват силите сред Тотнъм и Мнчестър Юнайтед, където напълно леко предимство имат алените дяволи. Победа за тях е с коефициент 2,42, а такава за шпорите – 2,83. Ставката за реми пък е 3,52.

Чисто психически, тимовете влизат в разногласието между тях в радикално друго въодушевление. Юнайтед се класира за край за ФА Къп, въпреки и мъчно и трагично, откакто отстрани Брайтън с дузпи през уикенда. По същото време лондончани бяха разгромени от Нюкасъл, губейки пагубно с 1:6.

От тази позиция, а и базирайки се на трендовете, в действителност има причина гостите да са с етикет на любимец. Те са с 4 следващи победи против Тотнъм във Висшата лига, а възможна пета такава ще ги бетонира в топ 4 и съвсем несъмнено ще има обезпечи присъединяване в Шампионската лига през идната акция.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР