Тази седмица на редовното заседание на Столичния общински съвет ще

...
Тази седмица на редовното заседание на Столичния общински съвет ще
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Нека бюджетът на София да не пада жертва на изборите

Тази седмица на постоянното съвещание на Столичния общински съвет ще се гласоподава закъснелият бюджет на София, напомни през днешния ден ръководителят му Георги Георгиев в обществените мрежи. И отбеляза:

" Идващите локални избори замъгляват здравия разсъдък на политиците. Моят апел към съветниците от Демократична България е да не разрешават бюджетът да падне жертва на изборите. "

Има действителен риск столицата да остане без бюджет въобще, добави той, като очерта няколко значими сфери, които зависят от него. Сред тях са - увеличение на заплатите на артистите и работещите в Театър " София ", Малък градския спектакъл " Зад канала ", Театър " Възраждане " и Столичния куклен спектакъл. И още - работата по изгражданите сега 100 км канализация в града.

" Ако това е част от акцията на някои партии за локалните избори, уверен съм, че няма да бъде оценена позитивно от столичани ", прибавя той.  " Накратко, имаме 4 дни да се обединим в името на 2 милиона души. Те го заслужават. "

Без бюджет няма да има задоволително пари и за работата на градския превоз до края на годината, както и за още вложения по програмата за детски площадки, където те се усилват от 3 на 5 млн. лева

Приемането на бюджета е основно за софийската стопанска система като цяло, счита ръководителят на СОС

" Колкото по-добре действа столицата, колкото по-бързо построява инфраструктура и за бизнеса, и за работещите, толкоз по-атрактивен става градът за вложители ", отбелязва той.

И добавя, че през летните месеци е имал опция да посети някои от водещите предприятия в Столичната община.

" Големите вложители и компании са гръбнака на локалната стопанска система в София и основават работа и за междинния и дребния бизнес. Те обезпечават на жителите хиляди работни места, с конкурентно възнаграждение, с опция за развиване и по-висок стандарт на живот ", отбелязва той.

И дава образец с световната инженерна компания Melexis, международен водач в проектирането, създаването и доставянето на решения в областта на микроелектроника - която има свое дружество в столичния регион " Младост " и обезпечава над 1000 работни места на столичани.

" Нашата съществена цел е непрекъснато да подобряваме качеството на живот в София и да вършим града атрактивен за вложения и бизнес. Затова ускоряваме процедурите, предоставяме самостоятелно административно обслужване и представяме града като положително място за насърчаване на бизнес и живот ", добавя Георгиев.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР