Тази седмица на първо четене с мнозинство беше приет законопроектът

...
Тази седмица на първо четене с мнозинство беше приет законопроектът
Коментари Харесай

Възраждане: Този, който изплаща лизинга, да получи внесеното при кражба или пълно погиване на застрахован автомобил

Тази седмица на първо четене с болшинство беше признат законопроектът на " Възраждане “ за промени в член 343 на Търговския закон, оповестяват от пресцентъра на партията .  Той планува опцията при кражба на лизингов автомобил, който е застрахован за подобен риск, ползвателят му да не губи сумата на самоучастие и вноските.

Сега застрахователите възвръщат сумата на притежателя на автомобила, който е лизингодателя. Така, действително в случай че ползвате лизингов автомобил с уговорка в контракта за изкупуването му, то вие плащате застраховката и поемате риска на лизингодателя, а в случай че сте жертва на кражба не получавате даже сумата, която сте внесли по този лизинг като вноски и сума на самоучастие.

Нещо повече, в допълнение покривате и всички други разноски на лизингодателя, а договорът се приключва отсега нататък. Дори в случай че автомобилът бъде върнат на лизингодателя, то това става откакто вашите връзки с него към този момент са прекъснати.

Това е мотивът " Възраждане “ да внесе законопроект, който е в интерес на българските жители, които към момента изплащат колите си, а задачата на законопроекта е да бъде избавена сумата на самоучастието за ползвателя при положение на кражба или цялостно погиване на движимостта, когато колата е застрахована за сходни опасности.

Законопроектът беше предпазен в пленарна зала от адв. Петър Петров - депутат от " Възраждане " и макар продължителните диспути беше признат на първо четене с съвсем цялостно единогласие, като не беше подсилен само от " Продължаваме промяната “, които явно поддържат настоящето състояние - ползвателят на колата да заплаща, а най-после лизингодателят да бъде заплатен изцяло при възможна кражба.

Предстои този признат на първо четене законопроект още веднъж да бъде разискван в комисии и да влезе в пленарна зала за гласоподаване на второ четене, след което се надяваме да бъде признат, а всички партии в Народното събрание да гласоподават за него, с цел да стартират да се одобряват законопроекти в интерес на българските жители, какъвто е този.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР