Тази седмица и двата южнокорейски технологични гиганта обявиха своите финансови

...
Тази седмица и двата южнокорейски технологични гиганта обявиха своите финансови
Коментари Харесай

За първи път от две години LG остава без печалба


 LG за първи път от две години остава без облага

Тази седмица и двата южнокорейски софтуерни колоса оповестиха своите финансови резултати, които са надалеч от идеални. След като Samsung разгласи двуцифрено намаляване на приходите за последното тримесечието, LG разкри, че нейните загуби за същия интервал са 72,5 млн. $.

Ако има причина за оптимизъм, то е фактът, че годината беше ползотворна за LG и компанията реализира облага от 2,4 милиарда $ от общо 55 милиарда $ доходи. През последното тримесечие обаче виждат нормалните загуби при смарт телефоните, както и изненадващия спад при бизнеса с тв приемници.

Продажбата на битови устройства на LG върви нагоре, само че се следи намаляване по отношение на второто тримесечие, което може да съставлява проблем в дълготраен проект. Компанията отдава резултатите на „ валутния риск “ в Латинска Америка и „ геополитческия риск “ в Близкия Изток и Африка.

Аудио продуктите и търговията с тв приемници на LG означават спад както на годишна база, по този начин и всяко тримесечие. От компанията разясняват, че понижението е обвързвано с по-големите разноски за маркетинг поради по-сериозната конкуренция, както и със забавянето на икономическия растеж отвън Северна Америка и Европа.

Загубите при мобилния бизнес на LG са малко по-големи спрямо 2017. Притеснителното обаче е, че за миналата година продажбите се намалиха с повече от 40%, за което компанията вини бавното развиване на пазара за смарт телефони.

Бизнесът на LG с самостоятелни коли продължава да нараства, а триумф компанията реализира и при B2B продажбите на екрани и слънчеви панели. Все отново дали ще се стигне до високи облаги там зависи значително от позитивното развиване на слънчевата промишленост.

Компанията акцентира, че изгледите за 2019 не са изключително положителни на фона на по-силната конкуренция и на забавящата се световната стопанска система. Ще бъде забавно да се види по какъв начин LG ще се оправи с измененията, които се случват освен в софтуерната промишленост, само че и в другите браншове.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР