Тази седмица Ford Motor Company отчете постигнатите резултати за второто

...
Тази седмица Ford Motor Company отчете постигнатите резултати за второто
Коментари Харесай

Ford: продажбите на електромобили не са толкова силни, колкото се очакваше

Тази седмица Ford Motor Company регистрира постигнатите резултати за второто тримесечие, което в структурата на финансовата документи акцентира посоката на електрическите автомобили и разрешава да се оцени динамичността на индикаторите в съответния сегмент. Американският авто производител беше заставен да признае, че електрическите транспортни средства на пазара като цяло не се продават толкоз интензивно, колкото биха желали, и по тази причина смятат за належащо да се доближи годишен размер на производството от 600 000 автомобила не в края на тази година, а в последваща.

Припомнете си, че до 2026 година Ford има намерение годишно да създава по света 2 милиона електрическия автомобил, само че този ориентир към момента не е прегледан. Приходите на подразделението за електрическите автомобили Model са нарастнали с 39% на годишна база до 1,8 милиарда $ и съвсем са се удвоили поредно, само че бизнесът продължава да бъде недоходоносен за компанията, защото подразделението завърши второто тримесечие с оперативна загуба от 1,08 милиарда $. През цялата 2023 година Ford чака да понесе загуби в региона на електрическите автомобили в размер на 4,5 милиарда $.

Обемът на доставките на електрическите автомобили Ford са се нараснали с 42% до 34 000 през второто тримесечие, а продажбите са намалели с 20% на годишна база, заради затварянето на завода за кросоувъри Mustang Mach-E в Мексико. Въпреки това, размерите на продажбите на пикапите F-150 Lightning са се удвоили през второто тримесечие до 4466 единици. Електрическите пикапи на Ford неотдавна бяха понижени с до $10 000, според от равнищата на оборудването, тъй че продажбите би трябвало да се усилят, макар че рентабилността предсказуемо ще пострада.

Ford пътюм загатва, че е почнал да доставя кросоувърите Mustang Mach-E с тягови акумулатори вид LFP в базова версия, а пикапите F-150 Lightning ще стартират да се доставят през идната година. Ford ще стане първият огромен авто производител в Съединени американски щати, който създава LFP акумулатори в страната. Спомнете си, че Ford ще развива съдействие в тази област с китайската компания CATL, която ще споделя технологиите, само че няма да въздейства върху индустриалните действия на Ford в Съединените щати.

Ако през първата половина на предходната година Ford съумя да създаде 42 000 електрическия автомобил, то през първата половина на тази година, броят им се е нараснал до едвам 47 000 електрическия автомобил. Отново, преоборудването на завода в Мексико, където се създават кросоувърите Mustang Mach-E, би трябвало да разреши на Ford да усили по-бързо производството си, тъй че компанията да може да компенсира изгубеното време.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР