Тази седмица беше представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие

...
Тази седмица беше представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова: Щях да стана оперна певица, но си загубих гласа от викане

Тази седмица беше представянето на биографичната книга "Добър вечер, столетие мое! ", отдадена на легендата на българския спектакъл Стоянка Мутафова.

Автор е дъщерята на обичаната актриса – Мария Грубешлиева–Муки, а на премиерата участваха сътрудници и другари на Мутафова, като обичаните звезди от „ Столичани в повече” Албена Павлова и Любомир Нейков.

За своята екранна майка, на която и в действителния живот споделя „ мамо” или „ како”, Нейков означи: „ 95 години са изцяло задоволителни, с цел да бъде казано и с цел да бъде написано всичко за един човек. Но не и за Стояна! За нея трябват най-малко още 95 години. Всеки ден да пишем като Моцарт, отново няма да напишем всичко, което заслужава Стоянка.”

Албена Павлова добави, че Стояна е „ една от най-забележителните персони на нашето време, на нашия културен живот, която вечер заспива не след следващия всемирски коктейл, а след следващата изслушана приказка на касетофон.”

В репортажа, излъчен в предаването COOL…T, феновете видяха по какъв начин когато подадоха ръка на Мутафова да се изправи от стола си, тя възкликна: „ Все още си вървя напълно умерено. Е, не напълно умерено, де. Аз в никакъв случай не съм си ходила умерено. От дребна съм била неспокойна и такава си останах и като дърта”.

С присъщото си възприятие за комизъм актрисата описа и една малко позната история: „ Аз за малко да стана и оперна певица, тъй като пеех доста хубаво, но бързо си изгубих гласа от доста кряскане.”
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР