Тази седмица беше представянето на биографичната книга Добър вечер, столетие

...
Тази седмица беше представянето на биографичната книга Добър вечер, столетие
Коментари Харесай

Любо Нейков: Стоянка ни учи, че младостта може да продължи толкова, колкото сам пожелаеш

Тази седмица беше представянето на биографичната книга " Добър вечер, столетие мое! ", отдадена на легендата на българския спектакъл Стоянка Мутафова.

Автор е дъщерята на обичаната актриса – Мария Грубешлиева–Муки, а на премиерата участваха сътрудници и другари на Мутафова, като обичаните звезди от „ Столичани в повече” Албена Павлова и Любомир Нейков.

За своята екранна майка, на която и в действителния живот споделя „ мамо” или „ како”, Нейков означи: „ 95 години са изцяло задоволителни, с цел да бъде казано и с цел да бъде написано всичко за един човек. Но не и за Стояна! За нея трябват най-малко още 95 години. Всеки ден да пишем като Моцарт, отново няма да напишем всичко, което заслужава Стоянка.”

Албена Павлова добави, че Стояна е „ една от най-забележителните персони на нашето време, на нашия културен живот, която вечер заспива не след следващия всемирски коктейл, а след следващата изслушана приказка на касетофон.”

В репортажа, излъчен в предаването COOL…T, феновете видяха по какъв начин когато подадоха ръка на Мутафова да се изправи от стола си, тя възкликна: „ Все още си вървя напълно умерено. Е, не напълно умерено, де. Аз в никакъв случай не съм си ходила умерено. От дребна съм била неспокойна и такава си останах и като дърта”.

С присъщото си възприятие за комизъм актрисата описа и една малко позната история: „ Аз за малко да стана и оперна певица, тъй като пеех доста хубаво, но бързо си изгубих гласа от доста кряскане.”

На въпрос на Петя Дикова коя от историите, разказани в книгата, би желала да преживее още веднъж, актрисата не се поколеба да уточни любовта си с артиста Нейчо Попов.

А Мария Грубешлиева показа, че най-трудно за пресъздаване са били разказите за татко й – журналиста Леонид Грубешлиев.

Ето какво описа легендата на българския спектакъл за мъжете в живота си: „ Аз най-вече съм обичала в живота си двама мъже – единият беше Роберт Роснер, който обичах до боготворене, и то го обичах, тъй като беше доста по-възрастен от мен, доста знаеше, нямаше нещо да не знае, нямаше език да не знае, дотам както може младо момиче да бъде влюбено във възрастен човек. И още една – Нейчо Попов. Той беше доста добър мъж, доста добър брачен партньор, доста гальовен, доста любящ, и там се влюбих доста. В двама мъже съм се влюбвала като луда – в Роберт Роснер и в Нейчо Попов. И след гибелта на Нейчо Попов аз не погледнах мъж, не ви неистина. Живях до тоя миг без мъж и не ми е било нужно”, приключи своята изповед огромната актриса.

Според Албена Павлова това, което публиката не знае за Мутафова, е, че тя е „ един доста печален човек, само че не тъмен, а печален – какъвто е всеки доста интелигентен човек.” Любо Нейков пък показа най-ценния урок, който е научил от екранната си майка – „ че младостта може да продължи толкоз, колкото самичък пожелаеш.”

Какво още споделиха обичаните артисти на представянето на биографичната книга, вижте във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР