Тази събота bTV Репортерите ще срещнат зрителите с един от

...
Тази събота bTV Репортерите ще срещнат зрителите с един от
Коментари Харесай

bTV Репортерите за сбъднатите мечти на един българин от Казанлък до Космоса

Тази събота bTV Репортерите ще срещнат феновете с един от най-успешните български учени в международен мащаб.

Инж. доктор Петко Динев живее и работи от 1991 година в Съединени американски щати. Бил е част от галактическия теоретичен екип на НАСА, взе участие и в създаването на първата HD камера, работеща с 60 фрагмента в секунда.

Той основава компания за индустриални камери, които се употребяват на всички места по света допълнително от 10 промишлености – медицина, аеронавтика и галактически проучвания, защита, превоз.

Визуалните резултати в последните два сезона от „ Игра на тронове” са снимани с камери, създадени от инж. доктор Динев, а Стивън Спилбърг е измежду показалите интерес към разработките на надарения българин.

Във кино лентата „ От Казанлък до Космоса “ репортерът на bTV Борислав Лазаров и операторите Константин Димитров и Павел Баев ще опишат за пътя на инж. доктор Динев от родния му град Казанлък до сбъднатите му галактически фантазии.

Камера на българския академик беше инсталирана върху корпуса на израелския уред " Берешит ", който трябваше да кацне върху Луната на 11 април. Въпреки че израелската лунна задача не беше сполучлива, камерата на инж. доктор Динев изпращеше фотоси до последния миг.

Какви са упованията на българина за идната му галактическа цел – Марс в съдействие с НАСА?

Отговорът на този и още доста въпроси – на 13 април, от 19.30 часа в bTV Репортерите!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР