Тази роля на водене на диалог с руския президент (Владимир

...
Тази роля на водене на диалог с руския президент (Владимир
Коментари Харесай

Макрон засипа Путин с обвинения

" Тази роля на водене на разговор с съветския президент (Владимир Путин) е неблагодарна, аз прекарах часове в полемики. Цинизмът присъстваше във всяка полемика, това не беше приятна задача, само че беше мое обвързване. "

Това съобщи френският президент Еманюел Макрон в отговор на въпроси на читателите на френското издание " Паризиен ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Макрон описа, че е получил експлицитен отвод на предложение за филантропична интервенция в Мариупол.

Френският президент не чака пробив в руско-украинския спор преди средата на май, като акцентира, че разговорът е бил потребен, с цел да се приготви мирът на следващия ден, съобщи Франс прес. По думите му Франция е подготвена да стане поръчител при построяването на мира в Украйна след прекратяването на огъня там.

Макрон съобщи още, че съветските управляващи избират хората, които излизат от Мариупол, с цел да ги отведат в Русия: " Това затова не е филантропична интервенция. Франция предложи кулоар дружно с интернационалния Червен кръст. Русия отхвърли. Това я изолира в дипломатически проект. "

Според него, когато Франция предлага филантропична интервенция в Мариупол и има експлицитен отвод от съветския президент, то нещата са ясни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР