Тази рецепта е разработена от световно известния китайски диетолог Чен

...
Тази рецепта е разработена от световно известния китайски диетолог Чен
Коментари Харесай

Рецепта от известен китайски диетолог с цвекло, моркови и ябълка

Тази рецепта е създадена от международно известния китайски диетолог Чен Ли за възобновяване на цялостното здраве. При основаването на тази рецепта експертът изхожда от обстоятелството, че съставките би трябвало да бъдат доста елементарни и налични, тъй че всеки да може да приготви това средство.

Рецептата е много лесна, а цвеклото, морковите и ябълките съдържат всички нужни микроелементи и са евтини.

Така, че: вземете 1 цвекло, 2 моркова и 1 ябълка.

Изстискайте сока от тях. Оставете продукта да стои към един час, защото на тези съставки им е належащо известно време, с цел да освободят всичките си значими съединения.

Защо тази напитка е здравословна?

Тя е отлично средство за детоксикация на черния дроб и бъбреците, понижава менструалните болки, укрепва имунната система, подмладява кожата, лекува щитовидната жлеза, спомага за отслабването.

Както виждате, всичко гениално е просто! Така, както и нашата рецепта!

Внимание: тази напитка не се предлага за хора с диабет, диария, уролитиаза и стомашни проблеми.

Ползите от цвекло.

Бетацианинът – веществото в аленото цвекло оказва помощ за унищожаване на токсините от тялото и предотвратява рак! Помага за лекуване на болести на жлъчния мехур, понижава нивата на холестерола и лекува подагра.

Цвеклото е богато на витамини като В1, В2, В12, С и фолиева киселина, извънредно потребни за организма. Съдържа аминокиселините, нужни за развиването и поддържането на мускулната тъкан, както и йод, прочут със своите удобни резултати върху щитовидната жлеза.

В допълнение, сокът от алено цвекло понижава кръвното налягане и затова предотвратява инфаркти и сърдечно-съдови болести.

Ползите от морковите.

Морковите подобряват зрението, богати са на бета-каротин, съединяване, което по естествен път се трансформира във витамин А, когато се употребява. В ретината витамин А се превръща в родопсин, образен пигмент, който ви оказва помощ да виждате по-добре в тъмното.

В допълнение, бета-каротинът защищава от недъгавост на макулата (състояние, включващо различни очни заболявания) и катаракта.

Проучванията показват, че морковите понижават риска от развиване на рак на белия дроб, рак на гърдата и дебелото черво до една трета заради наличието на фолкаринол, естествен пестицид в състава им.

Морковите намаляват равнището на неприятния холестерол, което предизвиква атеросклероза. Те са богати на антиоксиданти, които пазят клетките на кожата и се борят със свободните радикали. Помагат за детоксикация на черния дроб, за лекуване на акне, предотвратяват дехидратация.

Ползите от ябълките.

Според китайската медицина ябълките оказват помощ за подсилване на сърцето и утоляват жаждата. Ябълковият оцет може да предотврати образуването на камъни в бъбреците. Проучванията демонстрират, че дневната консумация на ябълки (поне една ябълка на ден) може да понижи развиването на кожни болести.

Вижте още: Направете кръвното си налягане 120/70, като пиете това!

Според бразилско проучване, яденето на една ябълка преди хранене е помогнало на дамите да загубят 33% повече тегло от дамите, които не ядат ябълки.

Една ябълка ще ви даде единствено 50-80 калории и не съдържа мазнини или натрий. Тези плодове са богат източник на витамини С, А и флавоноиди.

Ябълките са много добър източник на калий, което също способства за здравето на сърцето.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР