Тази олимпиада беше изключително сложна от гледна точка на Covid-19.

...
Тази олимпиада беше изключително сложна от гледна точка на Covid-19.
Коментари Харесай

Проф. Татяна Янчева: Тази олимпиада беше изключително сложна от гледна точка на Covid-19


" Тази олимпиада беше извънредно комплицирана от позиция на Covid-19 ". Това разяснява в изявление за предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт " проф. Татяна Янчева, състезателен психолог и заместител ректор на НСА :
" Всеки ден проби, всеки ден трепериш да не да се случи нещо с теб или с човек от твоята делегация . Нашият ски бегач не можа да взе участие в олимпиадата. Това са толкоз доста труд и старания и един четиригодишен цикъл, отдаден на това съревнование ".

" Тази олимпиада беше празненство на лицемерието в международния спорт и то едно двуличие, което остана прикрито от необятната аудитория ". Това акцентира за " Хоризонт " журналистът Сашо Диков:  Сашо Диков

" Допинг абсурдът с Валиева е другата страна на още по-отвратителната и гадна история на спорта . От една страна е заловен играч със неразрешено вещество, което значи мигновено наказване и то не с една или две години. От друга страна внезапно се оказа, че тъй като тя е малолетна, била под необикновен статут и по тази причина няма да я наказваме, пък ще продължим да преглеждаме ".

Диков разяснява и представянето на българските спортисти:

" Алберт Попов и Камен Златков демонстрираха страхотни неща . Наистина 36 стотни от секундата да те разделят от медала си е да се скъсаш от гняв. Да не пропущаме и Камен Златков, който направи доста положителни неща на тази олимпиада. Момчетата ще покажат и за в бъдеще положителни неща, сигурен съм в това ".

" Не беше огромна кошницата на нашите олимпийци. Това е реалност, само че в общи линии представянето на българските спортисти беше показване, което е съответно на това, което са посочили през сезона ", изясни проф. Янчева:

" Ние нормално постоянно натоварваме нашите състезатели с прекомерно огромни упования. Спортистите ни поставят ужасно доста труд, ужасно доста старания, ограничения. Мен персонално сякаш най-вече ме зарадва стабилността при всичките участия на Алберт Попов . Той сподели в действителност една доста добра спортна форма ".

Цялото изявление с проф. Татяна Янчева и Сашо Диков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР