Тази нощ въздушна тревога беше обявена на територията на цяла

...
Тази нощ въздушна тревога беше обявена на територията на цяла
Коментари Харесай

Въздушна атака в Украйна! Поне 20 души ранени, сред тях и деца ВИДЕО

Тази нощ въздушна паника беше оповестена на територията на цяла Украйна. Съобщава се за 20 ранени след съветска въздушна офанзива в централния украински град Днипро.

Видео, споделено от украинския президент Володимир Зеленски, демонстрира спасители, претърсващи останките от двуетажна постройка в Днипро.

Според регионалния шеф Серхий Лисак измежду ранените има 5 деца, като положението на три момчета се прави оценка като съществено. Общо 17 от потърпевшите са закарани в болница. След офанзивата в Днипро са избухнали пожари, добавя Лисак.



Експлозии се чуха и над столицата Киев, където още веднъж се задействаха системите за противовъздушна защита. Съобщения за гърмежи имаше и в други елементи на Украйна в събота. Длъжностни лица в Суми, на север, са записали 87 гърмежа вследствие на съветски обстрел. Говори се за ранени и заличаване на инфраструктура. За повече от 10 детонации беше обявено и в окупираните от Русия южни градове Бердянск и Мелитопол, само че без детайлности. В самата Русия публични лица обявиха по-рано през вчерашния ден, че още двама души са били убити при нови офанзиви в граничния район Белгород, напомня БНР.

 Володимир Зеленски съобщи, че Украйна е подготвена да стартира контранастъпление, с цел да си върне окупираните от Русия територии. По думите му, контранастъплението може да бъде осъществено " по напълно разнообразни способи ". Същевременно управляващите в страната започнаха инспекции на бомбоубежищата след сигнали, че доста от тях са недостъпни или негодни за приложимост.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР