Тази нощ украинският град Харков е бил обстрелван от руските

...
Тази нощ украинският град Харков е бил обстрелван от руските
Коментари Харесай

Харков отново под обстрел

Тази нощ украинският град Харков е бил обстрелван от съветските войски, чути са и мощни детонации , оповестява УНИАН. Има данни за двама леко ранени цивилни. 

В 00:35 командването на Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна е  съобщило за ракетна опасност за региона на Харков. Ръководителят на Харковската регионална държавна администрация Олег Синегубов написа, че руснаците стачкуват.

Няколко минути по-късно кметът Игор Терехов заяви, че в града са се чули мощни детонации. Той прикани хората да бъдат деликатни . Началникът на Харковския гарнизон и отбранителните сили на Харков Сергей Мелник предизвести за нови изстрелвания на ракети.
 ISW: Русия търси по всевъзможен начин успеха в Харков
ISW: Русия търси по всевъзможен начин успеха в Харков

Докато Киев чака значима военна помощ от Европейски Съюз и Съединени американски щати, Москва употребява хибридни офанзиви, с цел да всява суматоха в армията и популацията

След 1 часа сутринта стана ясно, че Харков е бил нападнат от две ракети С-300. Пострадали са стъклата и външната украса на четири жилищни здания. Двама души са потърпевши, като им е оказана здравна помощ на място.

Кметът на Харков писа, че към този момент са известни двама ранени цивилни  с охлузни рани. На мястото продължава издирвателно-спасителна интервенция.

Вокските са са подхванали целенасочена офанзива против жилищен комплекс в квартал " Шевченко ". 

Припомняме, че преди ден войските  Украинският президент Владимир Зеленски сподели, че по този метод Русия се пробва да ограничи връзките на града и достъпа до информация.
 Русия удари телевизионната кула в Харков
Русия удари телевизионната кула в Харков

Няма потърпевши, само че телевизионният сигнал е прекъснал

В същия ден съветските войски още веднъж нападат града. Местните управляващи оповестиха, че офанзивата е провокирала пожар в птицефермата.

както и приоритет за укранските управляващи. 

Руски области бяха
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР