Тази нощ настъпва и едно друго ново начало - това

...
Тази нощ настъпва и едно друго ново начало - това
Коментари Харесай

Раздор в семейството: Бащата на Борис Джонсън е подал документи за френски паспорт

Тази нощ настава и едно друго ново начало - това за Англия, към този момент публично отвън Европейски Съюз. В 01:00 след среднощ изтича преходният интервал след Брекзит и страната публично напуща единния пазар. Разводът сред Лондон и Брюксел стана причина един човек ненадейно да изиска френско поданство , съобщи Българска национална телевизия.

4 години и половина след референдума за овакантяване на Европейски Съюз един муден и мъчителен бракоразвод е към края си. Час след среднощ подписаното едвам през вчерашния ден комерсиално съглашение сред Лондон и Брюксел ще влезе в действие, а Островът ще стане трета страна за Европейски Съюз.

" Това не е краят, това е ново начало. Уверен съм, че ще имаме прелестни връзки с нашите другари и сътрудници от Европейски Съюз. Знам какво ще ме попитате - дали съм го прочел. Отговорът е да. Това е една отлична договорка както за страната ни, по този начин и за нашите сътрудници и другари ", сподели министър председателят на Англия Борис Джонсън.

Несъгласен с Борис Джонсън се оказа не различен, а личният му татко - Стенли. 80-годишният някогашен евродепутат беше гневен последовател на оставането в Европейски Съюз, въпреки и синът му да беше лице на акцията за овакантяване.

В изявление за френско радио Стенли Джонсън заяви, че е подал документи за френско поданство и няма да допусне някой да му попречи да бъде европеец.

Напрежението и неустановеност към този момент се усещат и от двете страни на Ламанша, а упованията са в първите часове и дни на 2021-а да се стигне до километрични опашки и безпорядък по граничните пунктове. А вместо с празнична заря, в Лондон ще посрещнат новата година единствено с камбанен звън от Биг Бен, който ще оповести края на преходния интервал и новото начало за британците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР