Тази нощ горя сграда от „Царските конюшни” между столичните бул.

...
Тази нощ горя сграда от „Царските конюшни” между столичните бул.
Коментари Харесай

Пожар унищожи покрив от сграда в „Царските конюшни”

Тази нощ пламтя постройка от „ Царските конюшни” сред столичните бул. „ Дондуков” и „ Васил Левски”. Сигналът е подаден малко след 3 ч. през нощта.
Горяха „ Царските конюшни ” в София (ВИДЕО) Сградите и земята под тях са обект на тежки правосъдни разногласия
Унищожени са към 2000 кв./м покрив. Властите през днешния ден не се ангажираха с версии за повода за огнената буря.

Пожарът поражда макар поройният дъжд, който нощес валя в София. Над 30 пожарникари се включиха в потушаването на пламъците и го гасиха близо 10 ч.

Вечерта покривът още веднъж стартира да дими, екипи на пожарната се появиха и започнаха да гасят.

Капка Николова, която живее против някогашните царски конюшни, споделя, че два часа след началото на пожара най-притеснени са били от вятъра, който се е засилил – да не се трансферират пламъците към жилищните здания и близкото учебно заведение – Първа британска гимназия.

Екипи на Столичната община ще дежурят, с цел да се обезопаси региона след окончателното потушаване на огъня.
Кметът на „ Оборище ”: Спешно обезопасяваме горелите „ Царски конюшни ” След месец и половина възпитаници ще минават около постройките с тежко потърпевши покриви
Кметът на регион „ Оборище” Васил Цолов изясни, че ще би трябвало да се направи специфична организация, с цел да не бъдат застрашени децата от гимназията, когато се върнат в учебно заведение на 15 септември.

Кой е притежател на „ Царските конюшни”?

Преди две години стана ясно, че теренът под „ Царските конюшни” е бил продаден от регионалният шеф на София Веселин Пенев на предприемача Янко Иванов. 7,5 декара – за 600 хиляди лева, което за центъра на столицата е прекомерно ниска цена.
Общината: Собственикът да възвърне „ Царските конюшни ” в достоверен тип Изгорелите здания може да се окажат на Министерство на вътрешните работи
Областният шеф подаде оставка, а районното министерство заведе дело против него и против компанията, която е трябвало да направи оценка на парцела. Инвеститорът Янко Иванов разгласи, че има планове да построи висока постройка.
Янко Иванов за пожара в „ Царските конюшни ”: Опожарената постройка не е наша Той дефинира като „ спекулации ” изказванията, че пожарът отваря порти към застрояване на терена
В писмо до медиите ден Иванов посочи, че опожарената постройка не е благосъстоятелност на „ Евротрансбилд” ЕООД, а е друга постройка в същото каре. Той дефинира като „ спекулации” изказванията, че пожарът отваря порти към застрояване на терена.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР