Тази нощ делегация с украински преговарящи кацна в Истанбул, Турция,

...
Тази нощ делегация с украински преговарящи кацна в Истанбул, Турция,
Коментари Харесай

Нов опит: Русия и Украйна преговарят за мир на турска територия

Тази нощ делегация с украински договарящи кацна в Истанбул, Турция, за следващ кръг от мирните договаряния сред Украйна и Русия , съобщи Военновъздушни сили.

Делегацията се управлява от министъра на защитата на Украйна Алексей Резников, както и от Михаил Подоляк, началник на кабинета на президента.
 БГНЕС
Преговарящите към този момент оповестиха, че техен главен приоритет при диалозите ще е прекъсване на огъня. Президентът на Украйна Володимир Зеленски, обаче, по-рано заяви, че няма да отстъпи от териториалната целокупност на страната.

Домакин на договарянията лице в лице е турският президент Реджеп Тайип Ердоган . Срещата стартира в 10:00 локално време (10:00 българско време) през днешния ден.

Русия упорства Украйна да се откаже от всевъзможни планове за присъединение към НАТО - въпрос, по който украинският президент Володимир Зеленски сподели, че е подготвен да направи компромис.
 БГНЕС
Други сложни въпроси, които се чака да бъдат разисквани, включват ориста на следените от сепаратистите райони в източната част на Украйна, както и статута на Крим, който беше публично анексиран от Русия през 2014 година
 БГНЕС
Външният министър на страната Дмитро Кулеба посъветва участниците в срещата да не употребяват безусловно нищо, както и да не допират повърхности . Повод за съвета е хипотетичното отравяне на Роман Абрамович и още двама души от преговорния екип, участвали на среща на 3 март в Москва.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР