Тази нощ беше изключително специална за Новак Джокович, след като

...
Тази нощ беше изключително специална за Новак Джокович, след като
Коментари Харесай

От легенда към легенда: Джокович почете Коби Брайънт и си спечели любовта на публиката

Тази нощ беше извънредно специфична за Новак Джокович, откакто той за следващ път пренаписа историята на тениса. надигравайки Даниил Медведев в поредни сетове на финала на US Open и по този метод завоюва своята рекордна 24-та купа от Големия шлем, с която значително приключи разногласията кой е най-великият състезател в историята.

24 също по този начин беше извънредно знаково число за баскетбола през последните две десетилетия, защото точно с този номер играеше именития Коби Брайънт, който си отиде от този свят на едвам 41 години, претърпявайки съдбовен случай с хеликоптер дружно със своята щерка.

Изглежда Джокович и 5-кратният първенец от NBA са имали мощна другарска връзка, тъй като сърбинът уважи паметта на Коби по време на награждаването, носейки тениска с неговия лик и можехме върху нея ясно да забележим изписана крилатата фраза " Mamba Forever ", която увековечи невероятния шампионски нрав и предпочитание за усъвършенстване, което караше " Черната Мамба " да тренира повече от всеки различен състезател в " Лигата на извънземните "

" Помислих да направя нещо сходно преди към седмица, в случай че имам късмет да печеля шампионата и не го бях споделил с никого допреди няколко дни, когато помолих моите хора да изготвят тениската. Коби беше непосредствен другар. Говорихме доста с него на тематиката за шампионския нрав.

Това се случваше, до момента в който се борех с травма и се пробвах да се завърна назад. Той беше един от хората, на които разчитах най-вече и постоянно беше на линия за съвет. Случилото се с него и щерка му, ме нарани доста надълбоко. 24 е номерът на фланелката, която той носеше, когато стана легенда на " Los Angeles Lakers " и международния баскетбол. Помислих си, че това би бил един доста прекрасен алегоричен жест, с който да почета всичко направено от него " - показа Нола на церемонията по награждаването.

Novak Djokovic kind words for Kobe Bryant at US Open:

“Kobe was a close friend. We chatted a lot about a winner’s mentality when I was struggling with injury, trying to make my comeback. He was 1 of the people I rely on the most.. he was always there for advice. What happened…
— The Tennis Letter (@TheTennisLetter)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР