Тази невероятна история се случила с един от горските пазачи

...
Тази невероятна история се случила с един от горските пазачи
Коментари Харесай

Безстрашен мъж срещнал ранена вълчица и спасил потомството й от смърт

Тази невероятна история се случила с един от горските пазачи в Аляска. Оглеждайки региона в естествен работен ден, мъжът чул необичайно съскане. Затова решил да се разноски още малко по протежението на реката. Отклонявайки се от маршрута си, пазачът чул по-характерно ръмжене и последвал въпросния тон.

Като се вгледал по-внимателно, индивидът видял вълк. За няколко секунди пазачът бил сюрпризиран, само че не и изплашен. Той пристъпил по-близо, малко по малко.

Озовавайки се лице в лице с хищника, мъжът видял, че това е вълчица, кървяща. Тя погледнала заплашително мъжа и изръмжала, само че не можела да помръдне. По несъобразителност вълчицата попаднала в ловджийски капан.

След като разгледал по-подробно хищника, мъжът схванал, че вълчицата кърми, което значи, че нейното поколение било някъде наоколо. Колкото и да се опитвал пазачът да се приближи още повече, с цел да помогне на животното да се измъкне от клопката, вълчицата го отдалечавала от ден на ден и повече със своя ядосан плач.

Тогава индивидът трансформирал тактиката и почнал да търси вълчетата. Откривайки следите на вълчицата и вървейки по тях, пазачът намерил леговището, в което се криели бебетата. Те били живи, само че изцяло отслабени без майчиното мляко. След като деликатно събрал дребните вълчета, мъжът решил да ги заведе при майка им.

И по този начин, с помощта на безстрашния надзирател, фамилията съумяло да се събере още веднъж. Но имало още един забранен проблем: лапата на вълка към момента била в клопката.

Хищникът, макар радостната среща с децата си, към момента не се доверявал на мъжа и не го оставял да се приближи. Тогава гледачът си построил барака за пренощуване и останал до фамилията на вълците в идващите няколко дни.

Той хранел вълчицата и разговарял с нея. Това внимание и грижа се отплатили. Мъжът най-сетне съумял да се приближи и да отвори клопката. Освободеният див звяр, откакто взел дребните, незабавно се втурнал надълбоко в гората.

Историята не свършила дотук. Четири години по-късно горският се озовал на същата пътека, където е открита вълчицата. Леговището й си било на мястото.

Каква била изненадата на мъжа, когато величествената вълчица излязла от скривалището си и се доближила до него. Тя не не запомнила помощта на своя гледач. Вълчицата щастливо махала с опашка и не оставяла мъжа, като че ли му благодаряла за положителното дело.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР