Тази неделя гласуването с опцията Не подкрепям никого няма да

...
Тази неделя гласуването с опцията Не подкрепям никого няма да
Коментари Харесай

Къде отива гласът ви, ако изберете „Не подкрепям никого“?

Тази неделя гласуването с опцията „ Не поддържам никого ” няма да въздейства на резултата. Това изясни представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Александър Андреев.
 
Причината е, че спечелилият най-вече гласове претендент печели изборите , за разлика от първия тур. Тогава този избор имаше значение, тъй като печеливш бе претендентът, събрал повече от 50% от гласовете, изясни Андреев.

Избирателната интензивност към 12.30 ч. за цялата страна е 18,26%, заяви още представителят на ЦИК. От имащите право на глас 3 996 304 във втория тур това прави 729 924 гласоподаватели отишли да гласоподават. Най-висока изборна интензивност към този час е била регистрирана в Георги Дамяново - 96,79%, а минимум гласоподаватели са отишли до урните още веднъж и на втория тур в градовете Варна (10,05%) и Пловдив (10,06%).

От началото на изборния ден до този час в Централната изборна комисия са подадени и се р азглеждат 70 тъжби и сигнали . Част от тях са за работата на СИК и нарушаванията на изборните права - общо 45. В днешния ден са постъпили 24 сигнала, свързани с предизборна пропаганда в деня на изборите и два сигнала за пазаруване на гласове, които са препратени към Районната прокуратура и органите на Министерство на вътрешните работи за осъществяване на инспекции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР