Тази Коледа А1 ще закръгля платените сметки през приложението Моят

...
Тази Коледа А1 ще закръгля платените сметки през приложението Моят
Коментари Харесай

А1 се включва в кампания в помощ на детско болнично отделение

Тази Коледа А1 ще закръгля платените сметки през приложението Моят А1 в интерес на фондация „ За положителното “. Средствата, които телекомът ще подари от своя бюджет, ще бъдат употребявани за обновяването на детско болнично поделение по проекта  " Светулка " на фондацията.

А1 ще закръгля до лев всички сметки, платени от частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Ако сметката е да вземем за пример 20,19 лева, разликата от 81 стотинки до 21 лева. ще бъде добавена от А1, а не от клиента.

Кампанията  стартира през днешния ден и ще продължи до 31 декември, като по-късно А1 ще подари лични средства, равни на събраната при закръглянето на сметките сума. 

„ Тази Коледа А1 ще закръгля в интерес на положителното. По този метод желаеме освен да подкрепим идеята на фондация „ За положителното “ за възобновяване и видоизменение на детско болнично поделение, само че и да създадем нашите клиенти съпричастни към тази благородна акция. За задачата би трябвало единствено да употребяват новите технологии и да платят сметката си през Моят А1, а ние ще дарим лични средства, равняващи се на символичното закръгляне на тяхната сметка “, разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.

Паралелно със събирането на средствата, фондация „ За положителното “ ще приема на  кандидатурите за поделение „ Светулка “, което да бъде преобразено. В началото на 2023 година екипът на „ За положителното “ ще оцени кандидатурите съгласно авансово оповестените критерии - ще селектира отделенията и ще ги посети на място. Избраното отделение ще премине през цялостна смяна – ще бъде обезпечено съвременно здравно съоръжение, материалната база ще бъде възобновена и обогатена с лечебни рисунки. Приятелската среда е основа за основаването на ново лечебно прочувствено пространство, в чийто център е сложено детето пациент.

„ Идеята за болница, която не наподобява на болница, движи всички наши планове „ Светулка “. Уютното пространство с персонализирани кътове оказва помощ на детето да преодолее напрежението от боледуването, да остане социализирано, да не се усеща изолирано. Помага и на родителите да надмогнат шока от заболяването на детето. Втората крачка е смяната на връзките сред детето, неговите родители и лекарите. Двете дружно образуват отзивчива среда на мира и доверие, в която лекуването е по-качествено и оздравяването е по-бързо “, описа екипът на фондация „ За положителното “. „ Психолозите от дълго време са обяснили връзката сред средата, прочувственото положение и скоростта на излекуване, а първите „ светулки “ – в Айтос и в Силистра, са нагледният образец за благотворното влияние на смяната “, допълват от организацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР