Тази история е пълна с любов към хората, живота, храната

...
Тази история е пълна с любов към хората, живота, храната
Коментари Харесай

„Пекарят“ и обичта

„ Тази история е цялостна с обич към хората, живота, храната и киното. Това е моята история. “, казва създателят и режисьор на кино лентата Офир Раул Грайзер, за който това е дебют в пълнометражното кино. И в действителност, този филм е сниман с толкоз огромно внимание и обич към детайлите, към печивата и към магията на тестото като жива, податлива материя, че просто няма по какъв начин да не е история, излязла право от сърцето на основателя си.

Томас, Орен и Анат са тримата герои във кино лентата. Томас и Орен се обичат, те живеят дружно в Берлин, където Томас държи дребна сладкарничка в Кройцберг, а Орен постоянно идва в командировки от Йерусалим. Там, в далечната си татковина, той има жена – Анат, и дребен наследник.

Когато един ден Орен умира в злополука, Томас отпътува за Йерусалим, с цел да види Анат и въпреки и неизвестен, да бъде покрай оживялата част от своя обичан. Постепенно Томас и Анат стартират взаимен бизнес със сладкиши, а по-късно и дискретна връзка.

Томас (Тим Калхоф) е в центъра на тази история. Той е сирак, безмълвен и неразговорлив, въздържан изцяло по немски. Единствената му обич е работата му и там той е надарен, убеден, великодушен. За фена остава неразбираемо дали връзката му с Анат е заради възприятие на виновност или просто в търсене на непосредственост, само че точно това е едно от най-големите достолепия на кино лентата – че никой отговор не е явен и никой воин не е еднопосочно подложен в една или друга категория.

Подобно на пиесата „ “ и този филм е некомфортен от позиция на откритите правила и споделя за хора, които не могат елементарно да решат кой е само верният път, има ли подобен въобще. Краят е отворен и оптимистичен, а в тези случаи това е изцяло задоволително.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР