Тази хиперкола на Rodin иска да бъде най-бързата пистарка в

...
Тази хиперкола на Rodin иска да бъде най-бързата пистарка в
Коментари Харесай

Под 700 кг и с 1200 к.с. Rodin FZero е пистово чудовище в стил Батман - видео

Тази хиперкола на Rodin желае да бъде най-бързата пистарка в света. И в нея има нещо от града на Батман - Готъм Сити. Rodin FZero наподобява като ежедневния автомобил на Брус Уейн, само че е същинска. Ако не сте чували за Rodin преди, това е автомобилна компания от Нова Зеландия.

Новата разработка залага на концепцията за най-хубавата машина за надпревари на писта, необвързана от никакви правила или закони за придвижване по пътищата. Замисълът е да бъдат направени едвам 27 екземпляра.

Rodin FZero ще предложи 1160 к.с., от своя 4,0-литров, V10 с двоен турбокомпресор бензинов мотор и електрически мотор със 174 к.с. От Rodin споделят, че този мотор ще бъде най-лекият, най-компактен V10 елемент, създаван в миналото, тежащ единствено 132 кг, и ще се развърта до 10 000/мин. Интересно ще е да се чуе звукът при тях на пистата.



Тази мощ ще се изпраща към колелата посредством лека (малко под 66 кг) осемстепенна скоростна кутия. При тегло от единствено 698 кг, тя ще има съответствие мощност/тегло от към 1662 к.с./тон. Въпреки че FZero има голяма оптималната скорост от над 360 км/ч, Rodin споделя, че поради лекото си тегло машината реагира даже при най-минимално спирачно изпитание. За задачата колата е оборудвана с 380 мм предни и задни PFC карбонови дискове с титаниеви апарати (шест бутални начело и четири бутални отзад).

С всичките спестявания на тегло и на други место, може да очаквате че FZero ще се откаже от улеснения като ABS и надзор на сцеплението, само че ще сгрешите – дивата пистова кола ги резервира. Неговата хибридна система също по този начин обезпечава регенеративна спирачна мощ, тъй че има доста - доста спирачно деяние когато има потребност.

Якото задно крило, което наподобява стартира от средата на автомобила, стържещо ниската стойка на асфалта и калниците, които доближават до височината на кабината на лидера, сигурно наподобяват част от аеродинамичноста на колата и правят значима работа, осигурявайки до 4000 кг притискаща мощ.

Първите изображения на автомобила демонстрират типичният за батман черен цвят, като доста от панелите, всмукателните отвори и джантите на автомобила са декорирани в златно. Това е мощен външен тип и ужасно встъпление към това, което от Rodin желаят да бъде най-бързата кола на земята...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР