Тази година зоопаркът в морската столица отчита рекордно голяма посещаемост,

...
Тази година зоопаркът в морската столица отчита рекордно голяма посещаемост,
Коментари Харесай

Тигри и леопарди - най-новата атракция във варненския зоопарк

Тази година зоопаркът в морската столица регистрира рекордно огромна посещаемост, като 160 хиляди души са минали през атракциона през първите 9 месеца на тази година. Само за 10 дни от идването на новите жители пък продадените билети са над 5 500, разкриха от зоологическата градина.

За първи път в своята 61-годишна история варненският зоопарк демонстрира бенгалски тигри и леопарди.Сред новите жители са и европейски рисове.

 Всички новопристигнали животни са предоставени посредством безплатен размножителен заем от разплодник в Словакия.

 Сред новите попълнения има три бенгалски тигъра. Впечатляващ е порционът на хищниците - дневно всяка от огромните котки изяжда по 6-7 кг конско или пилешко месо.

Двата леопарда, единият от които черен, остават скрити за публиката, до момента в който не завърши ремонтът на клетката им. Като отплата от зоопарка дават обещание всяка седмица да разгласяват техни фотоси в обществените мрежи.

Зоопаркът във Варна стопанисва повърхност от 23 декара. Разполага с над 60 типа, показани с повече от400 животни. Част от тях се оферират за осиновяване, което съставлява обезпечаване на месечната прехрана на определения питомец. Издръжката не се калкулира от екзотиката на животното, а зависи най-много от храната. Благодетели сега си имат камилите, кенгурата и единият от двата лъва.

Осиновяването на тигър излиза 290 лв. месечно. Срещу 260 лв. можете да станете покровител на един от двата лъва. Осиновяването на мечката излиза 240 лв. на месец, а на някоя от маймуните - 50 лв..

Още за новите жители на зоопарка ще откриете в прикаченото аудио.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР