Тази година за първи път след ограниченията заради Ковид-пандемията, Виенската

...
Тази година за първи път след ограниченията заради Ковид-пандемията, Виенската
Коментари Харесай

В 12:15ч. започва Новогодишният концерт на Виенската филхармония

Тази година за първи път след рестриктивните мерки поради Ковид-пандемията, Виенската филхармония още веднъж приветства в Златната зала на " Музикферайн " въодушевени фенове на класическата музика от целия свят. На диригентския пулт за трети път в историята на концерта (след 2011 и 2013 година) ще застане австриецът Франц Велзер-Мьост. Програмата е цялостна с министър председатели. 14 от общо 15-е произведения, които са включени в нея, в никакъв случай до момента не са били изпълнявани в новогодишния концерт. Сред тях са " Кадрилът на циганския барон " от Йохан Щраус-син, Валсът " В уютната нощ " на Карл Михаел Цирер, увертюрата към оперетата " Изабела " на Франц декор Супе и още доста други " скрити съкровища ", които диригентът Франц Велзер-Мьост е издирил особено, с цел да трансформира тазгодишното си присъединяване в незабравимо прекарване.

 

Освен виенските филхармоници ще имаме удоволствието да чуем и Хора на виенските момчета, който през 2023 година чества 525 години от основаването си. Към него за първи път ще се причисли и Хорът на виенските девойки, основан през 2004 година. Телевизионните фенове ще могат да се насладят и на изкуството на солистите от Виенския държавен балет, които ще танцуват по хореография на Ашли Пейдж, облечени в костюми на английската дизайнерка Емма Риот.

 

Българския президент Румен Радев да посети Новогодишния концерт. Той е там по покана на Федералният канцлер. Канцлерът  е изказал задоволството си от визитата, което, съгласно него дава опция за обмяна на отзиви по настоящи политически въпроси, отводът на Австрия за влизането на страната ми в Шенген и др.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР