Тази година Украйна се нуждае от още 17 милиарда долара

...
Тази година Украйна се нуждае от още 17 милиарда долара
Коментари Харесай

Шмигал: Украйна се нуждае от 17 млрд. долара

Тази година Украйна се нуждае от още 17 милиарда $ за бързо възобновяване на енергийната, сериозна и жилищна инфраструктура, както и икономическо възобновяване.

Това заяви министър-председателят Денис Шмигал по време на съвещание на държавното управление, заяви " Укринформ ".

" В същото време Украйна се нуждае от още 17 милиарда $ тази година, с цел да реализира бързо възобновяване. Става дума за реконструкцията на енергийната промишленост, домовете на хората, филантропичното разминиране, сериозната инфраструктура и възобновяване на стопанската система ", сподели Шмигал.

Шмигал напомни, че Япония към този момент е оповестила финансова помощ за Украйна в размер на $5,5 милиарда за възобновяване на инфраструктурата, а норвежкото държавно управление - многогодишна стратегия за поддръжка на стойност 7,5 милиарда евро, която ще бъде ориентирана към военните, икономическите и филантропични сфери.
 Шмигал: Украйна загуби 30% от стопанската система си поради войната
Шмигал: Украйна загуби 30% от стопанската система си поради войната

Всичко това основава бюджетен недостиг от 5 милиарда $ на месец

" Такива стъпки на взаимност показват нов стратегически метод към поддръжката на Украйна. Цялата тази задгранична помощ и поддръжка ще бъдат превърнати в по-силна и по-стабилна Украйна " , добави ръководителят на държавното управление.

Както беше обявено, на 20 февруари министър председателят Денис валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева и екипа на фонда и разгласи, че Украйна чака да започва нова стратегия на стойност над 15 милиарда $.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР