Тази година център на тържествата по повод Деня на храбростта

...
Тази година център на тържествата по повод Деня на храбростта
Коментари Харесай

Парадът на армията тази година в старата столица Велико Търново

Тази година център на тържествата във връзка Деня на храбростта и Българската войска е Националният боен университет във Велико Търново. Празникът стартира от рано сутринта с освещаване на бойните флагове.

По-късно за първи път там се състоя и обичайният церемониален церемониал, в който беше включена и бойна техника. Честванията във връзка Деня на храбростта и Българската войска в Националния боен университет във Велико Търново започнаха с освещаване на бойните флагове от великотърновския митрополит Григорий.



„ Многострадална е България, само че постоянно като Феникс е издържала и то по застъпничеството на Свети Георги. Нашата войска е велика войска, неподима войска, за Търново Гергьовден значи още повече, тъй като тук е Националния боен университет.! “, съобщи митрополит Григорий.

Тържествата продължиха с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на възпитаниците на военния университет.



„ Търново има с какво да се гордеем, освен с военното учебно заведение, освен с генералите, офицерите, които са излезли от това учебно заведение и от Велико Търново и които по-късно са се осъществили в изпълнителната власт, само че най-много с хората, които са дали живота си за разнообразни борби, с цел да бъде Търново, това което е през днешния ден, с цел да има тази популярност, с цел да има това великолепие.! “, съобщи Даниел Панов – кмет на община Велико Търново.

Строят на курсантите беше признат от министъра на защитата Красимир Каракачанов.

video: https://www.youtube.com/channel/UCNkRuL_6Jqtwx8yfTJx0yfQ

„ На този ден ние се прекланяме пред храбростта на българския боец, който след Освобождението на България от турско иго до ден сегашен доста постоянно при мъчно условия, ограничения, липса на средства, извършва своя дълг по отбраната на нашата Република България. Българското общество възражда доверието си към българската войска и това е естествено, тъй като в историята на България народ и войска постоянно са били в едно “, съобщи Каракачанов в словото си.

Възпитаниците на военния университет извършиха химна на Република България, а по време на осъществяването бяха създадени 20 артилерийски салюта.

250 курсанти, разграничени в 6 блока минаха в церемониален марш. Заедно с парада минаха и дванайсет бойни образователни машини на военния университет.

*Снимки и видео: БГНЕС
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР