Тази година сме в една постоянна несигурност. Вярвам, че България

...
Тази година сме в една постоянна несигурност. Вярвам, че България
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: България има нужда от стабилно управление

Тази година сме в една непрекъсната неустановеност. Вярвам, че България има потребност от устойчиво ръководство. Надявам се, че ще има постоянен кабинет. Това сподели в предаването "Лице в лице " по БТВ служебният вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

В отговор на въпрос той сподели, че в случай че му бъде препоръчан министерски пост в възможното съдружно държавно управление, ще си намерения дали да одобри.

Планът по възобновяване по принцип не беше работа на един длъжностен кабинет, само че ние го изготвихме и той беше признат в Брюксел. По същия метод сме подготвени да изготвим и план на бюджет за следващата година, който едно постоянно държавно управление може да одобри, както и може да трансформира. Виждаме по-скоро позитивните резултати от това, като да вземем за пример увеличението на минималната работна заплата. Смятам, че това е вярната мярка, съобщи Пеканов.

При България го има това, че приходите не са растели през годините и това би трябвало да бъде направено, добави той.

По думите му при взетите заеми от страната няма нищо изключително. Той означи, че не счита, че това е неприятно и нездравословно, както настояват от ГЕРБ. По време на рецесия ние имаме потребност да подпомогнем бизнесите, да обезщетим хората. Това са нещата, които се случват в целия свят, уточни вицепремиерът.

Според него Зелената договорка е както заплаха, по този начин и опция за България. Имахме дълга полемика със синдикатите и работодателите за да изработим нашата позиция и да я защитим. Ако постоянно сме срещу всичко, ние няма да можем да защитим нашата позиция, акцентира Пеканов.

Не би трябвало да се концентрираме върху задатъка, който България би трябвало да получи по Плана за възобновяване и резистентност. Проектите са предпазени, само че би трябвало да се осъществят. Плащанията ще се случват на база осъществени промени. Но това е добре – това е методът да реформираме страната си и да станем по-силна страна, сподели още Атанас Пеканов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР