Тази година през октомври се очаква средната месечна температура да

...
Тази година през октомври се очаква средната месечна температура да
Коментари Харесай

Градусите през октомври ще варират между минус 5 и 32

Тази година през октомври се чака междинната месечна температура да бъде към нормата, която в равнините е сред 11 и 15 градуса, по високите полета - сред 10 и 13, в планинските региони от 0 до 7. Най-високите температури през октомври ще бъдат сред 27 и 32 градуса. Най-ниските ще са сред минус 5 и 0, предвиждат от Национален институт по метеорология и хидрология, представени от Нова тв.
Прочетете още
Месечната сума на преваляванията в по-голямата част от страната ще бъде към и над нормата, която за югоизточните региони е сред 50 и 100 л/кв.м, за останалите - сред 40 и 70 л/кв.м.

Месецът ще стартира с топло време, през първите дни температурите в цялата страна ще са над климатичните правила, само че след обяд на 1 октомври ще се развива купесто-дъждовна облачност и през нощта против 2 октомври има нараснала възможност за краткотрайно интензивни краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. На 2 октомври ще стартира и намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни и към средата на десетдневието ще са по-ниски от нормалните. Облачността ще е по-често забележителна, вероятността за превалявания остава нараснала.

През втората половина от първото десетдневие температурите ще се покачат и ще бъдат близки до нормите. През множеството дни времето ще е най-вече облачно, с превалявания. Относително по-малка е вероятността за превалявания към 7-8 октомври. През първите дни от второто десетдневие има изгледи за по-значителни разкъсвания и понижения на облачността и повече слънчеви часове. Температурите ще останат към климатичните правила.

Около средата и през множеството дни до края на второто десетдневие по-голяма е вероятността да доминира облачно време с превалявания. Температурите ще се намалят и ще са близки или по-ниски от нормалните за интервала.

През третото десетдневие се резервира наклонността температурите да са близки до климатичните правила. През първите дни от интервала вероятността за превалявания е релативно по-малка, а към средата му се покачва. През втората половина от десетдневието се чака в доста региони от страната да доминира слънчево време и температурите релативно да се покачат.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР