Тази година първият учебен ден ще ни струва по-скъпо. Причината

...
Тази година първият учебен ден ще ни струва по-скъпо. Причината
Коментари Харесай

Защо първият учебен ден ще струва по-скъпо тази година?

Тази година първият образователен ден ще ни коства по-скъпо. Причината е, че с изключение на обичайните тетрадки, раници и принадлежности, родителите би трябвало да купят дезинфектанти и маски.

Въпреки че учениците няма да са задължени да носят маски в класната стая, те ще са им нужни в междучасията. Така всяко дете е добре да има най-малко 2 маски в себе си дневно, с цел да ги сменя, когато се замърсят. Заедно с персоналните дезинфектанти сумата става към 50 лв., пресмятат родители. А като прибавим и останалите разноски като състезателен екип, учебници и моливи, да изпратиш възпитаник в учебно заведение тази година може да доближи и до 300 лв..
 image2_16x9.png Класически правила на възпитанието, за които е по-добре да забравим На фокус
Новата раница няма да е разход единствено за родителите на първокласници. Тя ще участва в листата с покупки и за бъдещия второкласник Калоян.

„ Ние бяхме взели една за предходната година, която се оказа много тежка, имайки поради, че носят доста учебници. Тази година ще търсим по-лека”, споделя майката на Калоян.

Именно раницата излиза най-сериозната покупка, споделят търговците. Цените в книжарниците варират от 60 до 160 лв. . „ В взаимозависимост от това дали е твърда вид кутия или е мека, множеството от моделите са с ергономичен тил. Почти всички родители се стремят да купят най-хубавото на децата”, споделят продавачите.

А от 50 до 70 лв. излизат единствено комплект тетрадки и принадлежности за писане като моливи и флумастри . Въпреки че книжарница разполага и с онлайн магазин, множеството клиенти избират да изберат образователните принадлежности.

„ Доста от родителите желаят да дойдат на място и да видят раничките какво съставляват и детето единствено да избере”, споделят от книжарниците.

„ Дезинфектант сигурно би трябвало да има - и в учебните заведения ще са обезпечили допускам, само че е хубаво и той да си има”, споделя майката на Калоян – Мария.

 учебно заведение ковид Istock

Една маска, издържаща най-малко 50 изпирания излиза от 7 до 10 лв.. А тубичка с дезинфектант - от 3 до 5 лв.. Всяка тетрадка коства сред 50 стотинки и левче. Децата се нуждаят и от състезателен екип и обувки за часовете по физическо

Много шефове към този момент са решили първият образователен ден на 15-ти септември да е единствено за учениците, които за първи път ще прекрачат прага на учебното заведение - първокласници, петокласници и осмокласници. Така ще е в столичното 18-то учебно заведение.

„ Откриването на образователната година ще стартира два пъти. За дребните в първи клас едното разкриване е в 10 часа, следва родителска среща, изпращаме едните родители и по-късно влизат осмокласниците, повтаря се самата родителска среща навън. Като на 14-ти преиграваме целия протокол на деяние в училище”, изясни шефът на столичното 18-то учебно заведение Вили Стойчева.

В рекомендациите на просветното министерство е всяко учебно заведение да дефинира всеки ден отговорник, който да следи съблюдават ли учениците ограниченията за сигурност. От книжарниците чакат най-големият взрив в извършването на покупки да е седмица преди първия учебен звънец.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР