Тази година отбелязваме 22 април - Международния ден на Земята,

...
Тази година отбелязваме 22 април - Международния ден на Земята,
Коментари Харесай

20-о ОУ "Тодор Минков", Втора английска и кв. "Лагера" - първи за екопроекти на Столичната община



" Тази година означаваме 22 април - Международния ден на Земята, под мотото " Инвестираме в нашата планета. Ние го вършим в столицата ", съобщи в ефира на Радио София Десислава Билева, зам.-кмет в направление " Зелена система, екология и земеползване " .

Тя описа, че с учени от 2019 година общината работи по така наречен топлинни острови и към този момент се осъществят съответни планове за понижаване на резултата от тези запечатани пространства. За тази година са планувани 6 местоположения в София.

 " Учениците в 20-о главно учебно заведение " Тодор Минков " доста се вълнуват. Заедно със студенти от Лесотехническия университет там ще създадем изолационен пояс от шубраци, ще обособим класни стаи навън , ще съвместим детайли от зелената и сивата инфраструктура ", изясни Билева.

В двора на Втора градска болница с новаторски метод ще се приложат природобазирани решения.

Първият от 4-те плана, отнасящи се до уличната инфраструктура, ще стартира тази пролет на бул. " Г.М.Димитров ".

Десислава Билева изясни, че така наречен климатични хъбове в дворове на детски и образователни заведения интерактивно образно ще пресъздадат климата и процесите, свързани с промените му. Ще бъдат сложени слънчеви пейки и озеленени покриви. Първа в листата е Втора британска гимназия.

Предвидените екопаркове пък ще служат като зелени споделени пространства, за работа и отдих. По самодейност на жителите в кв. " Лагера " един от екопарковете ще е точно там.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР