Тази година любимата ми категория е събрала просто превъзходни номинации,

...
Тази година любимата ми категория е събрала просто превъзходни номинации,
Коментари Харесай

Номинации „Оскар“ 2018: Художник по костюмите

Тази година обичаната ми категория е събрала просто превъзходни номинации, представящи най-хубавото в киното – приказни сюжети, исторически персони и цялостен филм за дизайнер и неговата фешън къща. Трудно е да се избере сред толкоз мощни претенденти, множеството от които любимци на Академията. Сигурно е единствено едно – който и да завоюва, ще е изцяло справедливо.

Ето и номинациите за художник по костюмите.

 

Жаклин Дюран за „ Красавицата и Звяра “



Жаклин към този момент има един „ Оскар “ за работата си във кино лентата „ Анна Каренина “. Това подсказва уменията й да прави прелестни рокли, само че съответно във кино лентата „ Красавицата и Звяра “ обичаният й костюм е мъжки. Става въпрос за костюма на принца на фотографията нагоре. Изработката му е лишила цели пет дни, бродериите са направени напълно на ръка, като върху костюма са зашити 20 000 кристала Swarovski.

Отделна своя история имат и роклите на Бел. В доста връзки те наподобяват на присъщите женски рокли от късното Средновековие, само че има и изцяло съвременни детайли – да вземем за пример джобовете, които Жаклин е решила да се виждат, с цел да се покаже Бел като работещо момиче. Исторически дамите постоянно са имали джобове на облеклата си, само че те са били скрити. Голямо предизвикателство е била и балната рокля на Бел. От една страна, хората чакат да видят именитата жълта рокля от кино лентата, в същото време такава гладка и елементарна рокля би стояла семпла на екран. Жаклин основава просто прелестна рокля по древен френски модел.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР