Тази есен в страната ще бъде представена българската ваксина срещу

...
Тази есен в страната ще бъде представена българската ваксина срещу
Коментари Харесай

Надежда за българска ваксина срещу COVID-19

Тази есен в страната ще бъде показана българската ваксина против COVID-19. Toва съобщи имунологът в Българска академия на науките проф. Андрей Чорбанов пред Българска национална телевизия.

Българската просвета е привикнала да има леко неглижирано отношение. Проф. Чорбанов ще показа българската ваксина против вируса есента, като Българска академия на науките са приучени да работят в неглижирано и присмехулно отношение, акцентира той.

Проф. Чорбанов посочи, че хората би трябвало да знаят, че никой не е застрахован от срещата си с вируса и за това обществото би трябвало да промени метода си на живот. Ако имунизацията е ефикасна, човек няма да даде опция на другите да прекарат болестта, разясни имунологът.

До година след прекарването на вируса, голямата част, изкарали инфекцията, има имунитет. Не би трябвало да се бърка същинската просвета с бизнеса, прикани проф. Чорбанов и добави, че политиците не постоянно могат да играят ва банк.

Той е на мнение, че доста неща могли да бъдат направени по-добре от работата на НОЩ. Като образец той уточни, че за какво прекаралите вируса и построените антитела би трябвало да не престават да носят маски. За това проф. Чорбанов чака скоро да отпадне заповедта за носене на маски на закрито.

" Ние не можем да знаем дали ще има четвърта вълна. Хората, които са прекарали болестта не би следвало да се опасяват ", посочи проф. Чорбанов.

Той изясни, че в международен проект нещата вървят извънредно хомогенно – третата вълна си мина на всички места. Когато един чужд вирус бъде оставен да се популяризира повече от година, предстоящо е да се движи в разнообразни направления, разясни Чорбанов.

По думите му вирусът мутира по-бавно, само че някои от новите форми били много по-агресивни и били изумени хора, които през първата и втората вълна съумели да отстоят.

Малко е евентуално ние да бъдем защитени от индийския вид на инфекцията, само че не се знае още какъв е действителният % на хората, защитени от вируса, уточни някогашният народен представител от „ ИТН “ в 45-то Народно събрание. Той означи, че всеки политик се появя и споделя, че се е справил с коронавирус рецесията, само че в действителност медиците се справили с рецесията, които всеки ден са на първа линия.

Вирусът съществува и не страдаме от раздвояване на личността, че вирус няма, безапелационен бе проф. Чорбанов и добави, че ще има потребност от нови ваксини поради новите разновидности на вируса.

" В Европа има огромни индийски общности. Малко евентуално е да се предпазим от тази нова разновидност. Говорим за 1 млн. имунизирани у нас + 350 000 българи, които публично са прекарали вируса, само че действително тази цифра е доста по-висока ", добави той.

" Никой не е застрахован против COVID-19. Не би трябвало напълно да променяте метода си на живот ", сподели той, добавяйки че думите му не са лекомислени.

Чорбанов разяснява и по какъв начин той самият е прекарал болестта:

" Човек не знае от кого се заразява. Имах доста слаби признаци, нищо не ме болеше. Имах страшна уязвимост и никакъв вкус. Тогава усетих, че нещо не е наред. Обърнах се към сътрудници от " Свети Иван Рилски ", които ми направиха кръвни проучвания и схванаха, че нещо не е наред ", сподели той.

По думите му, той се е подобрил бързо: " Не изгубих подушване, само че усетът ми се промени. Нещата просто имаха друг усет. Имах и провали на дробовете. Сатурацията ми падна доста под границата и се наложи да ме хоспитализират ", добави Чорбанов.

" Лекуваха ме с коктейл от лекарства. Екипите действаха извънредно професионално ", безапелационен е професорът.

Според него българите сме привикнали да неглижираме заболяванията.

Той анонсира, че тази есен България ще показа имунизацията, която страната ни е изработила:

" Ще използваме две форми на имунизацията - едната ще се вдишва, а другата ще е с инжекция. Добре е да се сложат и двете ", изясни той.

По думите му прекаралите болестта и имунизираните не я популяризират. Според него няма потребност прекаралите вируса да се имунизират. " Все отново не знаем какъв брой дълъг е имунитетът. Трябва да се прави инспекция за антитела ", добави той.

" Нормално е управляващите да се опасяват. Няма по какъв начин да знаем дали ще има четвърта вълна ", сподели Чорбанов и добави, че чака скоро да падне възбраната за носене на маска на закрито.

Той не разкри дали Слави Трифонов ще е в листите на " ИТН ", само че призна, че се е стреснал малко в Народното събрание и не знае дали желае да продължи да се бори на тази сцена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР