Тазгодишната суша се определя като най-лошото подобно събитие в Европа

...
Тазгодишната суша се определя като най-лошото подобно събитие в Европа
Коментари Харесай

ЕК: Тазгодишната суша е най-лошата в Европа от 5 века насам

Тазгодишната суша се дефинира като най-лошото сходно събитие в Европа от 5 века насам. Две трети от страните на Стария континент са наложили някакъв тип ограничавания, поради сушата. 

Последният отчет на Глобалната обсерватория за засушаване споделя, че 47% от континента е в " предупредителни " условия, което значи, че почвата е пресъхнала. Други 17% са нащрек - което значи, че растителността " демонстрира признаци на стрес ".

Докладът предизвестява, че сухият интервал ще удари добивите, ще провокира горски пожари и може да продължи още няколко месеца в някои от южните райони на Европа.

В съпоставяне със междинната стойност за предходните пет години, прогнозите за реколтата в Европейски Съюз са намалели с 16% за царевицата за зърно, 15% за соята и 12% за слънчогледа.

Обсерваторията за засушаване е част от изследователското крило на Европейската комисия. В отговор на него Комисията предизвести, че предварителните данни сочат, че " актуалната суша към момента наподобява най-лошата от най-малко 500 години насам ".

Продължаващата гореща вълна и дефицитът на вода " сътвориха невиждан стрес върху водните равнища в целия Европейски Съюз ", сподели комисарят по научните проучвания Мария Габриел. " В момента виждаме сезон на горски пожари доста над междинния и значимо влияние върху производството на култури. Изменението на климата безспорно е по-забележимо всяка година. "

Докладът предизвестява, че съвсем всички реки в Европа са пресъхнали до известна степен.

Освен очевидното влияние върху лодките, пресъхналите реки удрят и енергийния бранш, който към този момент е в рецесия. Водноелектрическата сила е спаднала със забележителните 20%, съгласно отчета.

" Тежка суша " участва на доста места през цялата година, само че " се уголемява и утежнява още повече от началото на август ", се споделя в него. Кризата евентуално ще продължи най-малко до ноември тази година по европейското Средиземноморие, написа през днешния ден.бг.

Докладът предизвестява, че обстановката се утежнява в страни, в това число Италия, Испания, Португалия, Франция, Германия, Холандия, Белгия, Люксембург, Румъния, Унгария, Северна Сърбия, Украйна, Молдова, Ирландия и Обединеното кралство.

Рязкото предизвестие на откривателите следва бързо потъващите речни равнища в цяла Европа, които разкриха реликви от предишното - включително по този начин наречените " камъни на глада ", предупреждаващи за евентуален апетит и потъналите остатъци от нацистки кораби от Втората международна война.

А в Обединеното кралство, където публично беше оповестена суша в няколко района, някои дървета получиха есенен нюанс на кестеняво - в това, което се счита за " подправена есен " заради жегата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР