Тайванското министерство на националната отбрана съобщи днес, че е засякло

...
Тайванското министерство на националната отбрана съобщи днес, че е засякло
Коментари Харесай

9 военни кораба и 26 летателни апарата на Китай засечени край Тайван

Тайванското министерство на националната защита заяви през днешния ден, че е засякло към острова 9 военни кораба и 26 летателни апарата, изпратени от Китай, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията отбелязва, че това е станало ден след края на огромни учения китайските въоръжени сили към Тайван - самоуправляващ се либерален остров, за който комунистически Китай претендира, че е негова територия.

КНР мобилизира " тази заран военни летателни апарати, които минаха междинната линия (в Тайванския проток) от север, центъра и юг ", заяви тайванското министерство на националната защита. То добави, че е засякло и китайски военни кораби към 11 ч. (6 ч. българско време).

Китай стартира в събота тридневните си военния учения, по време на които симулира удари по Тайван и обграждане на острова, отбелязва Агенция Франс Прес.

Вчера, последния ден от маневрите, тайванското министерство на националната защита разгласи, че е засякло 12 китайски военни кораба, както и 91 самолета, 54 от които са навлезли в идентификационната зона за въздушна защита към острова. Тази проява на мощ от страна на Китай пристигна след като тайванската президентка Цай Ингвен се срещна в сряда в Калифорния с ръководителя на Камарата на представителите в Съединени американски щати Кевин Макарти на връщане от обиколка в Централна Америка.

Комунистически Китай счита Тайван за своя провинция, отделила се след края на гражданската война пред 1949 година, и споделя, че в случай че се наложи, ще си върне контрола над острова и със мощ, показва Агенция Франс Прес.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР