Тайванската президентка Цай Ингвен заяви, че Тайпе няма да отстъпи

...
Тайванската президентка Цай Ингвен заяви, че Тайпе няма да отстъпи
Коментари Харесай

Тайван: Няма да отстъпим пред натиска на Китай

Тайванската президентка Цай Ингвен съобщи, че Тайпе няма да отстъпи пред натиска на Китай и ще продължи демократичния си метод на живот, съобщи Би Би Си.

„ Колкото по-големи са достиженията ни, толкоз по-голям ще бъде натискът от страна на Китай “, разгласи тя.

Речта на Цай Ингвен в Националния ден на Тайван, който се отбелязва през днешния ден, идва откакто китайският президент Си Цзинпин даде обещание „ цялостно обединяване “.

Тайван счита себе си за суверенна страна, до момента в който Китай го вижда като отцепническа провинция. Пекин по-рано не е изключвал опцията за потребление на мощ за реализиране на обединяване.

Цай повтори предлагането си за договаряния с китайските водачи на равна нога – предложение, което Пекин, която я дефинира като „ сепаратист “, към този момент отхвърля.

В събота Си Цзинпин съобщи, че обединяването би трябвало да бъде реализирано по кротичък път, само че предизвести, че китайският народ има „ славна традиция “ на опълчване на сепаратизма.

Китай и Тайван се разделят по време на революция през 40-те години на предишния век, само че Пекин упорства, че в един миг ще си върне острова, в случай че е нужно с потребление на мощ.

Тайван има лична конституция, демократично определени водачи и към 300 000 дейни бойци във въоръжените си сили.

Страната се признава от напълно малко страни за сметка на Китай. Съединени американски щати нямат публични връзки с Тайпе, само че имат закон, с който подкрепят отбраната на острова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР