Тайван, САЩ, Япония и ЕС търсят демократични „съмишленици“, които да

...
Тайван, САЩ, Япония и ЕС търсят демократични „съмишленици“, които да
Коментари Харесай

Тайван, САЩ, Япония и ЕС търсят варианти за ограничаване на Китай от веригите за доставки

Тайван, Съединени американски щати, Япония и Европейски Съюз търсят демократични „ съидейници “, които да изместят веригите за доставки от Китай.

Министерство на външните работи на Република Китай, Министерство на стопанската система, Американският институт в Тайван, Европейският стопански и търговски офис, Японско-тайванската борсова асоциация и Тайванският съвет за развиване на външната търговия (TAITRA) взаимно проведоха конгрес за преструктуриране на веригите за доставка.

Директорът на Американския институт Брент Кристенсен съобщи, че всички присъстващи са свързани от изповядването на общи полезности, измежду които свободата на печата и религията, като акцентира, че построяването на сигурни вериги за доставка изисква доста координирани старания и взаимопомощ.

Тайванските компании, построили световна индустриална база за софтуерен хардуер в Китай през последните 30 години, „ от ден на ден си дават сметка за заплахата да обвържат бъдещето си с КНР (Китайска национална република) “, сподели още Брент.

Министърът на външните работи на Тайван Джоузеф Ву на собствен ред акцентира, че държавното управление води договаряния с енергийната, здравната и полупроводниковата промишленост за диверсифициране на веригата за доставки. Той добави, че пандемията е предиздвикала страните да се запитат какво би се случило, в случай че техните основни промишлености бъдат следени от „ друга страна, която не уважава полезности като върховенството на закона, свободата, демокрацията и прозрачността “.

„ Занапред ще работим със съидейници, с цел да установим взаимни индустриални връзки, които да доведат до взаимен разцвет, вместо до насила, употреба и експанзионизъм. Виждам голям капацитет за по-тясно съдействие сред Тайван и съидейници от Европа, Азия и Северна Америка “, сподели още Ву.

TAITRA също работи с Япония в поддръжка на компании от двете страни за пренасяне на партньорства от Китай в Югоизточна Азия.

По-рано предходната седмица министрите на търговията от Индия, Япония и Австралия обявиха, че има незабавна потребност от районно съдействие за резистентност на веригата за доставки и обмислят тази година да започват взаимна самодейност, която ще бъде отворена и за други страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР