Според българите здравеопазването трябва да е основен приоритет на всяко

...
Според българите здравеопазването трябва да е основен приоритет на всяко
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Битката в здравеопазването е да продължим да отстояваме националните каузи

Според българите опазването на здравето би трябвало да е главен приоритет на всяко ръководство.

“Продължаваме Промяната - Демократична България ” споделя това и към този момент сподели, че има решения за бранш опазване на здравето. За значимите цели в бранша през днешния ден здравните специалисти от обединението, дружно с Кирил Петков, разговаряха с представители на лекарския и зъболекарския съюз, фарма промишлеността, Националната пациентска организация и други.
 Росица Пандова и Кирил Петков. Снимка ПП-ДБ

Росица Пандова, народен представител и претендент на ПП-ДБ в 24-и МИР в София показа 14 достижения в опазването на здравето в последните 3 години. Сред тях това, че над 600 000 души в цяла България имат към този момент безвъзмездни или по-евтини медикаменти за сърдечно съдови болести, доста се усилиха направленията.

Осигурени бяха и жизненоважни консумативи и регулации за хората с диабет и главно за деца. За пръв път в България проработи и незабавна здравна помощ по въздух - първият хеликоптер към този момент избави човешки живот преди броени дни. 

Силна поддръжка за хората, страдащи от най-масовите болести в страната с опция за още безвъзмездни медикаменти, както и неколкократно понижение от доплащанията на пациентите за медицински произведения и консумативи посредством финансирането им през клиничните пътеки. Това са акцентите в обновената стратегия на ПП-ДБ, показани на събитието от доцент доктор Васил Пандов - депутат и претендент в 24-и МИР в София.

“Продължаваме да работим минималните заплати на медицинските експерти да станат минимум 80% от междинната работна заплата, а стартовата заплата за млад доктор да е равна на междинната за страната ”, добави Пандов. 

Кирил Петков обърна внимание на обстоятелството, че към 80% от българите не са удовлетворени от опазването на здравето в България.

“Тъжната новината обаче е, че докато 8 от 10 индивида се оплакват и желаят смяна, единствено 4 от 10 ще отидат да гласоподават. И това е нашата задача през днешния ден - да убедим хората да стигнат до урните ”, посочи Петков. 
 Д-р Александър Симидчиев. Снимка ПП-ДБ

Д-р Симидчиев добави посланието за нуждата от политическа предвидимост: 

“Изборите са лек за демокрацията, само че в медицината ние знаем, че разликата сред лек и отрова е в дозата. Тази иморителна поредност от избори е токсична за България, тъй като изморява и обезверява хората. Кара ги да не желаят към този момент да ходт до урните, а демокрацията зависи от това болшинството да иде да гласоподава. ”
 Д-р Таня Андреева. Снимка ПП-ДБ

В полемиката взе участие и доктор Таня Андреева, която описа повече за случилото се с детската болница: 

“Началото на Националната детска болница действително беше сложено 2021 по времето на кабинета Петков - със прекъсване на порочния и неосъществим контракт за дострояване на едно негодно скеле, инициирано от ГЕРБ. От 2018 до 2021 година за националната детска болница не се направи нищо. Сега за година и половина успяхме да реализираме съдбоносен прогрес - има определен терен, публичен съвет, направен е обстоен разбор на потребностите от европейската капиталова банка и се работи по конструкция на болничното заведение, а теренът към този момент се приготвя за градеж. Това всичко това да продължи, за което имаме потребност от болшинство. ”

Освен значимите експертни въпроси, участниците в полемиката повдигнаха и няколко сериозни тематики, свързани с частните ползи, които пречат на националните дела в един от най-големите стопански браншове у нас, който е доминиран от страната.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР