Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се боксират някъде за

...
Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се боксират някъде за
Коментари Харесай

Пет пречки пред зрелището Джошуа - Фюри

Тайсън Фюри и Антъни Джошуа ще се боксират някъде за незнайна сума пари по телевизия, която към момента не е избрана, в мач, който ирландското държавно управление желае да бъде бойкотиран. Също по този начин до тогава двамата би трябвало да победят няколко много способни мъже. Като оставим всичко това настрани, зрелищният пердах, който целият боксов свят желае да види, наподобява много евентуален.

След направеното известие, че двамата британци са постигнали базово съглашение за два мача, изглеждаше като че ли всеки има какво да каже по тематиката. Боксът в тежка категория в никакъв случай не е виждал пердах за четирите най-ценни трофеи - тъй че какви трудности може да има по пътя към тази историческа вечер?

 

Мач без дом

" Ключовият фактор е, че процентната делба на парите е контрактувана - разяснява специалистът Стив Бънс във връзка с договорката сред двамата боксьори. - Но няма по какъв начин да знаем какъв брой ще завоюва всеки от тях, до момента в който не знаем какъв брой ще бъде напълнена касичката. "

А това зависи от мястото на осъществяване на дуела. Стадион " Уембли " със своя потенциал от 90 000 места може да обезпечи забележителен доход от билети, само че пък цените би трябвало да бъдат скандално високи, с цел да изравнят офертата от Саудитска Арабия, която още веднъж желае да бъде хазаин.

Реваншът на Джошуа против Анди Руис в Саудитска Арабия през декември беше подплатен с $40 млн. от уредниците, които прибавиха сумата към главния генератор на доходи - продадените ТВ предавания. Затова не е чудно, че когато се дискутира по какъв начин почитателите желаят да видят напълно английския конфликт в Лондон, мениджърът на Джошуа Еди Хърн споделя: " Това не става по този начин. "

Анализаторът Майк Костело предвижда: " Всички знаци сочат, че първият от двата мача ще бъде в Близкия изток. Сделката не е финализирана. Но финансовата страна от нея е значима стъпка напред. "

 

Рискът от загуба преди този момент

31-годишният Фюри има контракт за трети мач с Дионтей Уайлдър, а Джошуа би трябвало да се изправи против Кубрат Пулев, наложителния кандидат за колана на IBF. Освен това Ей Джей има и наложителен противник за купата на WBO в лицето на Олександр Усик, чийто промоутър споделя, че " или Джошуа ще се бие първо с Усик, или ще се бие с Фюри без пояса на WBО ".

Ако Фюри или Джошуа изгубят някоя купа отвън кръга, дали ще предоговорят разпределението на парите? Британецът Дилиън Уайт е наложителен кандидат за колана на WBC на Фюри и към този момент подхваща правосъдни дейности, с цел да е сигурен, че ще получи своя късмет да се бие за купата.

30-годишният Джошуа беше един път обуздан от Руис през 2019 година, а Фюри също усети, че нещата може да се объркат, борейки се да оцелее с голяма аркада против Ото Валин три месеца по-късно. И двамата първенци имат съществени провокации директно пред себе си, тъй че евентуална загуба напълно не е отвън уравнението.

 

Телевизионно затруднение

Джошуа е привързан със " Скай Спортс " в Обединеното кралство и с онлайн платформата DAZN на световно равнище, до момента в който Фюри работи с " Би Ти Спорт " вкъщи и с ESPN в Съединени американски щати. Което значи, че ще бъде нужна договорка сред съперници в телевизионния бизнес.

" Мисля, че това може да се реализира. Ставало е преди ", разяснява Бънс.

Ако стотиците милиони английски паундове, които малките екрани могат да генерират, не звучат задоволително безапелационно, то може би Фюри и Джошуа ще прозвучат. Наскоро в своя подкаст някогашният първенец в суперсредна категория Карл Фроч изясни, че когато всички други ходове са изчерпани, елитните боксьори имат силата да упорстват и да получат мача, който желаят.

 

Връзката " Кинахан "

Фюри, който букмейкърите дефинират като любимец с коефициент 1.50, провокира отвращение, акцентирайки своя консултант Даниъл Кинахан като водеща фигура в постигнатото съглашение с Джошуа. Във Англия няма повдигнати обвинявания против Кинахан, само че в Ирландия той е апетитен като основна фигура в локалната проведена престъпност.

Някои започнаха да се питат дали организацията на този мач не се употребява като пиар ход за изчистване на репутацията му, а ирландското държавно управление прикани малките екрани да нямат " нищо общо " с това събитие.

 

Вирус и дребни елементи

Въпреки че боксът се съживи в Съединени американски щати след взрива на пандемията от ковид, ползата към нискоразредните мачове, които сега се организират, е нищожен. Само че възможен мегасблъсък Джошуа - Фюри не може да бъде просто претупан пред празни трибуни. И въпреки всичко почитателите би трябвало да се усещат в сигурност при сходно скупчване на хора, което значи, че може би ще отнеме в допълнение време.

И най-после идват дребните елементи. През 2015 година промоутърът Боб Аръм трябваше да взема решение спор сред Флойд Мейуедър и Мани Пакиао чие име да бъде изписано преди всичко върху плакатите за мача. Дали ще стане нещо сходно и тук? В такива моменти пораждат въпроси като: чие име ще бъде първо прочетено гръмогласно в залата или кой би трябвало да излезе втори на кръга.

Очаквайте мощна игра, съществени трудности и дребни пречки. Битката за осъществяване на тази борба надалеч не е извоювана.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР