Тайните за младост, здраве и красота са доста повече, но

...
Тайните за младост, здраве и красота са доста повече, но
Коментари Харесай

5 сигурни начина да запазим кожата си млада за по-дълго време

Тайните за младост, здраве и хубост са много повече, само че в тази ситуация и пет са задоволителни, с цел да променим нещо в ежедневните си привички. Опитайте, давам обещание ви, че позитивният резултат няма да закъснее.

1. Вода

Добрата хидратация е значима и нужна освен в жегите. Забелязала съм, че когато пия сред 2 л и 3 л вода дневно, кожата ми наподобява отлично – сияйна, гъвкава и гладка. Дехидратацията води до появяването на фини линии и бръчки, ето за какво е значимо да одобряваме задоволително вода и да използваме артикули с хидратиращо деяние. Това могат да бъдат почистващите артикули, които включваме в ритуала си за хубост, както и дневният крем за лице, който употребяваме. Един (изпитан) трик да пиете повече вода – носете я със себе си в красиво шише, като я овкусявате авансово с резенче лимон или някакъв различен обичан плод.

2. Сън

За 8 часа кожата ни има задоволително време разполагаем, с цел да се възвърне. Когато спим по-малко и/или сънят ни е фалшив, съвсем наложително се появяват тъмни кръгове и подутина под очите, зачервяване и потъмнял загар. Умората и стресът са едни от най-видимите знаци, че кожата е повредена, вследствие на което признаците на стареене стават по-подчертани. Затова, девойки, старайте се да си подарявате нужния сън както в количествено, по този начин и в качествено отношение. Избягвайте кофеин, алкохол, щедро хранене най-малко 3 часа преди лягане, избягвайте горещия душ или вана. Забравете за смарт телефона и ровенето в обществените мрежи, преди да заспите – ще ги ревизирате на сутринта.

3. Антиоксиданти

Антиоксидантите се борят с процеса на стареене, който стартира, когато кожата е изложена на фактори като UV лъчи и замърсяване – това задейства освобождението на свободни радикали. Човешката кожа създава няколко антиоксиданта по натурален път, само че те се трансформират под въздействието на околната среда. Ето за какво е належащо в допълнение набиране на антиоксиданти. Това може да стане посредством подобаващ козметичен артикул, само че и посредством банкет на храни с богато наличие на антиоксиданти, да вземем за пример черни боровинки, къпини, кейл, орехи, зелен чай, корен от  (известен като „ китайски златен корен “). Разбира се, тук би трябвало да споменем и антиоксидантните витамини A, C и E.

4. Слънцезащита

Лично аз постоянно съм си мислела, че слънцезащитните артикули се употребяват единствено през лятото на плажа. Слънцето обаче не грее единствено един сезон. И защото за стареенето на кожата значително са причина точно ултравиолетовите лъчи, е напълно разумно да приемем, че ежедневното потребление на артикул за лице с включен SPF е от жизненоважно значение за поддържане младия тип на кожата за по-дълго време.

5. Паузи

Знаете какво се случва, когато, до момента в който гледате филм или видео, натиснете „ пауза “, нали? Действието стопира, а финалът се отсрочва. Колкото и да не ви се има вяра, ние можем да стопираме и своето време, като си подаряваме мънички моменти на „ изключване “ от динамичността на деня. Разходка, медитация, дихателни извършения, масаж, разкрасяваща маска за лице, ден отпуска, няколко часа офлайн, потапяне в обичан креативен развой... Всеки може да добавя листата съгласно личните си стремежи и желания, значимото е в действителност понякога да си подаряваме паузи, тъй като след такива моменти се усещаме по-свежи, по-красиви, по-смислени даже.

С поддръжката на

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР