Тайландският син чай се приготвя от растението, наречено Klitoria troychaiaya

...
Тайландският син чай се приготвя от растението, наречено Klitoria troychaiaya
Коментари Харесай

Тайландският син чай лекува очите и душата

Тайландският наследник чай се подготвя от растението, наречено Klitoria troychaiaya /семейство Бобови/ - тайландска орхидея или пеперудоцветен грах.

Неговата хубост заслужава най-силните прилагателни. Цветето получи международна популярност освен поради визията си, а и поради невероятните си лечебни свойства. Неговите необикновени листенца в продължение на доста епохи се събират и сушат, а по-късно се употребяват за приготвянето на истинската напитка, известна като наследник чай /разгледай галерията/.

Цветовете се берат рано сутринта, до момента в който пъпките към момента не са се разтворили. След като се изсушат, се подлагат на специфична процедура за окисляване, след което цветчетата още веднъж се сушат. Този способ разрешава да се запазят всички потребни свойства, които по никакъв начин не са малко.

Синият чай е идеалната напитка за хора, които заради своята специалност прекарват доста време пред компютъра. Той има невероятните свойства да почиства и укрепва очните съдове, усъвършенства зрението и заздравява стените на кръвоносните съдове.

Напитката е талантлива със специфичен мирис, който може да се оцени единствено след използването ѝ. Освен това растението се употребява в козметиката и медицината.

Както при всички билкови отвари, и синият чай има доста изгоди, които се дължат на високото наличие на витамини и разнообразни микроелементи.

В състава на чая са комплексните витамини - С, К, D, Е, както и детайли като манган, желязо и фосфор.

Тази напитка има удобен резултат върху здравето. Това се удостоверява от многочислени клинични изследвания.

А ето и още някои от останалите потребни свойства на Синия чай:

• Очиства и укрепва кръвоносните съдове;

• Помага и се бори с хроничната умора;

• Контролира мозъчния кръвоток;

• Успокоява нервната система и оказва помощ при оправянето със стреса;

• Контролира метаболитните процеси в организма и се бори против наднормено тегло;

• Нормализира кръвното налягане;

• Предотвратява косопада и подтиква растежа на косата.

Чаят има прелестен мирис, ослепителен цвят и мек усет. За да се усъвършенства усета на напитката, може да се добави мента, лимон или листа от касис.

Употреба при готвене:

Поради необичайния си наследник цвят чаят се употребява необятно в готвенето като натурален оцветител. Той е съвършена декорация за всеки десерт. В родината на чая се употребява и за оцветяването на ориз.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР