Тайбе Юсеин през 2018 г. стана световна шампионка по свободна

...
Тайбе Юсеин през 2018 г. стана световна шампионка по свободна
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин: В изолацията имах време да се отдам на моята сраст - книгите

Тайбе Юсеин през 2018 година стана международна шампионка по свободна битка в категория до 62 кг и същата година бе определена за Спортист на годината.През 2019 година стана европейска шампионка и международна вицешампионка и единствената състезателка по битка, която завоюва олимпийска квота за Токио 2020. От отдалеченост тя и треньорът й Петър Касабов дадоха отговор на въпросите на Пресклуб " България ".

- Здравей, Тайбе, по какъв начин одобри новината за отлагането на Олимпийските игри? По-добре ли е или по-лошо за състезателите, които към този момент бяха спечелили квота?

- След като бързо се утежни обстановката с Ковид 19, новината за отлагането на Олимпийските игри бе предстояща. Приемам го като опция да подобря уменията си и да стана още по-силна.

- Как тренираш в изискванията на изолираност – какво ти харесва и какво не при подготовката у дома?

-Тренирам у дома, като върша тренировки онлайн под зоркия взор на треньора ми. Харесва ми, че мога да подкрепям добра форма даже и като се приготвям вкъщи. Не ми харесва, че не мога да упражнявам обичания си спорт – битката.

- Поддържаш ли контакти с твоите съотборнички, обменяте ли хрумвания и методика за по-ефективна подготовка и възобновяване?

-Държим връзка с всички от националния тим, приказваме си всеки ден, поддържаме се взаимно. Всички чакаме с неспокойствие да се забележим и да стартираме тренировки в залата.

- Сега, когато всички сме принудени да си стоим вкъщи, по какъв начин нормално протича един ден на Тайбе Юсеин?

-Както всеки един ден преди пандемията от ковид, единствено че вместо да отивам на тренировки и на лагери, се приготвям вкъщи.

- Какъв хранителен режим спазваш в този момент по време на изолираност? Какви храни предпочиташ и кой ги готви?

-Не съблюдавам никакви диети сега. Ям каквото ми се яде и колкото ми се яде! Мога да сготвям и сама си подготвям храната.

- Откри ли някакъв нов гений у себе си в този момент, когато си отвън залата за тренировки?

- Нови гении не съм разкрила, не съм и търсила, само че това бе доста уместно време да се отдам на пристрастеността си към книгите.

- Има една българска сентенция за такива времена - " Всяко зло за положително ". Кое е положителното за теб в този момент?

-За мен най-хубавото в тази обстановка е, че си стоях у дома и имах опция да прекарам повече време със фамилията си.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР