Тая година политиците измъчиха гражданството с повечко дни за размисъл,

...
Тая година политиците измъчиха гражданството с повечко дни за размисъл,
Коментари Харесай

Не мислете с 200 км/ч и спазвайте всички ограничения!

Тая година политиците изтезаха поданството с повечко дни за размисъл, тъй като и изборите ни са повече от нормално. И то без да броим на места частичните локални избори, на които отново се постановяваше да се мисли по места! Да не приказваме, че есента ще има и президентски избори - и за тях би трябвало да напрягаме мозъчни гънки.
Едни парламентарни избори минаха, очевидно не можахме да ги доизмислим хубаво. Организираха ни поправителна сесия, тъй че да помислим още по-хубаво и да наредим по-прецизно партиите в Народното събрание, нима сформират държавно управление! 
Хората, дет се вика, си имат и друга работа, от кое място накъде ще се принуждаваме да мислим по два, по три и повече пъти годишно! Адски немилостиво към изстрадалото българско племе. 
Нашият съвет към читателите е да мислят с мярка и отговорно, в никакъв случай да не карат, когато са мислили над допустимите стойности, да не мислят доста пред децата и да си подредят спестените мисли в чекмеджета.
Ето и няколко поучителни истории от Историята на мисълта. 
***
Една гласоподавател седял и мислел, седял и мислел. По едно време се усетил, че прегрява от мисли, а имало и жълт код за рисково високи температури. 
Накрая се ядосал и прекратил всевъзможен размисъл:
“Айде бе! Баста! Финито! Няма да им мисля повече, не стига, че им живеем! ” 
***
Една телеПатка мислила, мислила… и се свързала с мисълта на друга телеПатка. 
“То пък една мисъл… ” - помислили си телеПатките. 
***
На един влъхва непрекъснато му прелитали мисли из главата и той бил в огромно усложнение по какъв начин да ги подреди, класифицира и систематизира. 
С доста умствен труд мъдрецът провел за мислите в главата си въздушни пътища за миграция по сходство на античните Виа Аристотелис и Виа Понтика. Опитал се да построи също Виа Магистралис, само че затънал някъде по Хемус (на български Стара планина, на турски Коджабалкан, на славянски Маторни гори). 
***
Един Киро мислил, мислил, та си взел тапия от Харвард, да му се смеят кокошките като се върне на Балканите. И дори му поставили афектиран прякор Харварда! 
***
Един Лидер гушкал серийно и групово гласоподаватели, без оглед на пол, възраст, специалност и изповедание. В прегръдките му те забравяли всевъзможни тревожни мисли и интелектуално напрежение. Лидерът прониквал със силата на мисълта си във вътречерепното им пространство и ги окуражавал: тъкмо по този начин, милички, няма да се претоварвате, по-полека я карайте, няма да мислите с 200, че е рисково!
***
Архимед мислел във ваната, Исак Нютон - под ябълката. Измислили някакви работи и се равикали: Еврика! Еврика!...
Група жители ги видели и споделили:
“Ние нямаме нищо срещу мислителите, даже имаме такива другари. Но за какво е нужно да парадират с мислите си? Все отново би трябвало да се каже, че това е извратено, деца гледат, може да почнат и те да мислят! ”
***
Появил се някакъв вирус, който карал хората да мислят.  
Животът се трансформирал. Вирусът се разпространявал дифузно и скоро пламнала пандемия. 
Хората се презапасявали с тоалетна хартия, с цел да записват мислите си. Принудили се да работят от тоалетните си и професионалният живот всеобщо се реорганизирал в режим WC-office. На обществени места мислителите се увивали в тоалетна хартия, изписана с мислите им. Социалните мрежи осъзнали, че са интелектуален кенеф. 
Появили се конспирации, че вирусът е изпуснат от група китайски учени изкуствен интелект. 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР