Тъй като Комисията по ценните книжа и фондовите борси действително

...
Тъй като Комисията по ценните книжа и фондовите борси действително
Коментари Харесай

Ето какви ще са таксите за одобрените Биткойн ETF

Тъй като Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища фактически утвърди спот Биткойн ETF, това би могло да означи доста развиване в пространството на криптовалутите.

Борсово търгуваните фондове (ETF) са финансови принадлежности, които могат да улеснят обичайните вложители да получат експозиция към Биткойн , без да имат директно криптовалутата. Това може да докара до по-голямо институционално присъединяване и евентуално да способства за по-широкото приемане на Биткойн като законен клас активи.

Ключови моменти, които би трябвало да се вземат поради:

  1. Институционално присъединяване: Одобрението на спот Биткойн ETF разрешава на одобрени финансови институции като BlackRock и Grayscale да оферират ETF, фокусирани върху Биткойн, което евентуално притегля повече институционални вложители на пазара на криптовалути.
  2. Въздействие върху пазара: Одобрението на тези ETF-и може да окаже въздействие върху цената на Биткойн и други свързани с него активи. Положителните настроения и нарасналото търсене могат да доведат до повишение на цените.
  3. Разширяване на пазара: Одобрението на Биткойн ETF-ите може да проправи пътя за сходни артикули, свързани с други цифрови активи. Това може да способства за по-разнообразни капиталови благоприятни условия в пространството на криптовалутите.
  4. Регулаторно признание: Одобрението на SEC прибавя равнище на регулаторно признание на Биткойн като капиталов артикул. Това може да направи вложителите по-уверени при навлизането им на пазара.
  5. Възможности за търговия: Инициирането на търговия със спот ETF за Биткойн евентуално ще притегли вниманието както на вложителите на дребно, по този начин и на институционалните вложители. От значително значение е да се следи по какъв начин реагира пазарът и дали размерите на търговия дават отговор на упованията.

Имайте поради, че пазарът на криптовалути може да бъде мощно волатилен и въздействието на сходни събития може да варира. Препоръчително е да следите най-новите вести и пазарни трендове, с цел да получите най-точна и настояща информация.

  • VanEck – VanEck Bitcoin Trust (HODL) – такса 0.25%
  •  Bitwise – Bitwise Bitcoin ETF (BITB) – такса 0.20%
  •  Fidelity – Wise Origin Bitcoin Trust (FBTC) – такса – 0.39%
  •  Franklin – Franklin Templeton Digital Holdings Trust (EZBC) – такса -0.29%
  •  Valkyrie – Valkyrie Bitcoin Fund (BRRR) – такса 0.49% за първите 3 месеца
  •   Hashdex – Hashdex Bitcoin ETF (DEFI) – такса 0.90%
  •  Ark Invest – ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) – такса 0.25% за първия милиард $
  •  Grayscale – Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) такса 1.5%
  •  BlackRock – iShares Bitcoin Trust (IBIT) – такса 0.20% за първите 5 милиарда $
  •  WisdomTree – WisdomTree Bitcoin Trust (BRCW) – та-кса 0.39% след първите 6 месеца
  •  Invesco Galaxy – Invesco Galaxy Bitcoin Bitcoin ETF (BTCO) – такса от 0.39% след първите 5 милиарда $

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР