Тъй като килимите остават неразделна част от много интериорни дизайни,

...
Тъй като килимите остават неразделна част от много интериорни дизайни,
Коментари Харесай

Тенденции при избора на килим за 2022

Тъй като килимите остават неразделна част от доста интериорни дизайни, специалистите в региона идват с нови и забавни хрумвания всяка година. Тенденциите се дефинират главно от практичното им предопределение, комфорта вкъщи, потреблението на нови материи и текстури. И несъмнено цветовете. Те са извънредно определяща част в интериора на всяко жилище. Това докара до обособяването на няколко съществени тренда при килимите:

- Прости шарки за равномерна повърхност;
- Неутрални цветове, като бежово, бяло, кремаво;
- Голям размер за покриване на по-голямо пространство;
- Килимът като декор за другите детайли на стаята.

Трябва да се означи, че базовите дизайни на идват през 2022 година с нови вариации. Сега те се допълват с повече текстури и шарки на фона на неутрални нюанси като зелено и синьо. Начинът ни на живот, както и новите метафизичен течения, оказват значително въздействие и в обзавеждането.

Да бъдем солидарни с природата
Не е загадка, че доста области интегрират екологичната концепция, където интериорният дизайн не е изключение. А когато приказваме за килими, това неизбежно се отразява в избора на подобаващ плат за тях. Такъв еко килим ще се трансформира в главен акцент на вашия дом, заради екологичното си влияние. Отразявайки концепцията, че би трябвало да запазим хубостта на природата, ние от ден на ден се доближаваме до трендовете за 2022 година. В този смисъл би трябвало да обърнете внимание на следните аспекти:

- Изберете рециклируеми материали за килима;
- Помислете за към този момент рециклиран килим;
- Вземете поради неговия дизайна, който би трябвало да включва въодушевени от природата цветове и шарки за по-добро отразяване на концепцията eco-friendly culture.

Еклектична композиция от остарели и нови полезности

Този тренд допуска винтидж резултат, който връща старите трендове посредством потребление на модерни решения. Трябва да се означи, че тази концепция набира от ден на ден известност и е проникнала в разнообразни аспекти на интериорния дизайн, в това число и при текстилните настилки за под.

Предлагаме ви да извършите този избор, с цел да добавите нов искра към стаята си, като наблегнете старите концепции. Такъв килим несъмнено ще се открои и ще преобрази пространството. Ето и няколко хрумвания за постигането на подобен резултат:

- Изберете избледнели дизайни, които основават стар тип на вашия килим;
- Помислете за модели с повече цветови комбинации;
- Потърсете ентусиазъм от разнообразни култури и националности, когато става въпрос за цвят и шарки.

Комфортът е преди всичко
Отново водещ тренд за тази година, който считаме, че ще се резервира и за напред. Изборът на килим, който да ни носи комфорт, се дефинира от редица фактори. Това е извънредно самостоятелен метод. За задачата е нужно да интегрирате избора си с вашия личен жанр. Ето и няколко съвета в тази посока:

- Изберете пухкави килими за прелестно усещане;
- Помислете за естествените материали за практическо потребление на килима в студените зимни дни;
- Имайте поради, че цветът и шарките на килима би трябвало да основават образен комфорт и да внасят уют в ситуацията.

Цветовете на килимите
Килимът постоянно е акцент в интериора на помещението. Понякога даже това е единствената му роля. Ето за какво неговите цветове би трябвало да бъдат съобразени с цялостното обзавеждане. Вземете в поради и своите лични визии за жанр.

Ако желаете вашите мебели да се открояват повече, то килимът ви би трябвало да е в неутрални цветове. От друга страна, качественият килим с висока стойност е като бижуза жилището. То е знак на класата и положителния усет на притежателя. Сред цветовете за 2022 се обособяват:

- Весело жълто. Експертите допускат, че би трябвало да изберете ярки цветове, с цел да обогатите средата си и да внесете позитивност в стаята. Живият колорит на жълтото е съвършен за тази цел. Той ще резервира топлината и през най-студените зимни дни. Особено подобаващ ще наподобява във вашия интериорен дизайн, когато е облян от слънчева светлина.
- Естествени цветове. Тъй като устойчивостта е на върха, ви предлагаме да изберете въодушевено от природата зелено или кафяво. Зеленото ще внесе прохлада и ще обогати околната среда с нов цвят. Кафявото ще смекчи атмосферата и ще поддържа външния тип на стаята топъл.
- Нежно розово. Този колорит на розово набира все по-голяма известност. Има успокояващо и омекотяващо въздействие. Да, има розови килими!
- Изумрудено тюркоазено. Изключително фешън решение! Малко кралски финес в никакъв случай не е непотребен.
- Тъмносин. Внесете океанския бриз в стаята си с тъмносин килим и прибавете нотка прохлада към вашия интериорен дизайн. Той е подобаващ за балансиране на контраста в стаята и за основаването на по-освежаваща среда.

Геометрията не е единствено в математиката
Точно по този начин! Имайте поради, че комбинацията от форми основава ексцентричните модели килими. В този смисъл той даже може да се трансформира в произведение на изкуството. От друга страна, символиката им е постоянно срещат лайтмотив измежду другите култури по света. Почерпете ентусиазъм от нашите хрумвания:

- Тъкани модели с флорални претекстове, които се съчетават съвършено с шарките на другите мебели;
- Геометрични шарки в разнообразни форми за допълнение на интериорния дизайн. Това прибавя непоклатимост посредством остротата на линиите и мекотата на кръглите форми.
- Модели на райета, с цел да балансират картината и да предложат на стаята нов искра. В комбиниране със смели цветове на по-базов декор, ще се реализира резултат на минимализъм и елементарност.

Както сами можете да се убедите, изборът на килим не би трябвало да бъде припрян и инцидентен. До огромна степен той се обуславя и от членовете на семейството. А на можете да намерите разнообразни модели килими за повече ентусиазъм!

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР